„Eddig 99 százalékos a szezonom” – három számban indul Czéllai a vb-n

Az Európa-bajnokságon indult először három számban Czéllai-Vörös Zsófia, akkor két arany- és egy ezüstéremmel tért haza. A jövő héten kezdődő ifjúsági, U23-as és felnőtt maraton kajak-kenu világbajnokságon ugyanígy három számban áll rajthoz, és mindháromban érmet szeretne nyerni.

A múlt héten Győrben készült a többi kajakos lánnyal Czéllai-Vörös Zsófia, a héten azonban már Tolnán, többek között Boros Adriánnal együtt edz a kínai világbajnokságra.

„Már csak a finomítások vannak hátra, figyelnem kell, hogy ne eddzem túl magam, és túl kevés se legyen az edzés. A héten már csak szituációgyakorlás van, futószakaszozunk, összességében nagyszerűen sikerült a felkészülés” – mondta Czéllai-Vörös, aki három számban is rajthoz áll a vébén. Csütörtökön a rövidkörös, szombaton az egyes, vasárnap pedig Csay Renátával a páros futam vár rá Kínában.

„Az idén az Európa-bajnokságon először csináltam végig ugyanezt a programot, és nem volt vele gond.

Talán fejben jobban ott kell lenni, mint fizikálisan,

hogy mind a három számban maximálisan tudjak teljesíteni. Prioritást egyik sem élvez, az egyes és a páros is ugyanolyan közel áll a szívemhez. A rövidkörös lehet talán a legnehezebb, de ifi koromban síkvizeztem, 200 egyesben versenyeztem, tehát van bennem robbanékonyság is.”

Az idei Eb-n ezt be is bizonyította, hiszen megnyerte a rövidkörös versenyt, valamint párosban Csay Renátával is győzött, egyesben pedig Kiszli Vanda mögött másodikként zárt, tehát két arannyal és egy ezüsttel térhetett haza a kontinenstornáról.

„Eddig 99 százalékosnak mondanám a szezonomat, egyedül az Eb-n hibáztam a futószakaszon. A vébén is minden számban a dobogóra szeretnék állni, és nem titkolom, hogy a legfényesebb éremért állok rajthoz mindenhol. Van pár taktika a fejemben, és nagyon remélem, hogy semmilyen külső körülmény nem szól majd bele a versenybe. Még soha nem jártam Kínában, az akklimatizálódás nem lesz egyszerű, de mindenki küzdeni fog vele, viszont

ezt nem problémának fogom fel, hanem megoldandó feladatnak.

A maximumot szeretném kihozni magamból, és ha ez sikerül, akkor elégedett leszek” – mondta Czéllai-Vörös Zsófia.

A magyar válogatott jövő hétfőn utazik ki a világbajnokságra, a keddi kiérkezést követően szerdán kezdődnek a versenyek.

Ajánlott cikkeink

Kajak-Kenu & Szabadidő
Partnerek & Támogatók