Dupla Dombvári diadal

Eltiltása lejártával jól sikerült Dombvári Bence visszatérése a felnőtt és parakenu országos bajnokságon. A Honvéd kajakosa szerdán két olimpia számban tudott győzni, először nyert egyesben, majd csapattársával, Hufnágel Tiborral párosban is.

„Ki voltam éhezve a versenyzésre, hiszen tulajdonképpen megszakítás nélkül, három hónapig készültem az országos bajnokságra és nem volt igazi visszajelzés a formámat illetően” – mondta a két győzelme után Dombvári Bence. A most visszatérő kajakos öt darab 1000 méteres pályát teljesített, ezért a nap végére alaposan elfáradt. K-1 1000 méteren Noé Milánnal és Pauman Dániellel csatázott, párosban pedig az újjá alakult olimpia bajnok egység, Dombi Rudolf és Kökény Roland ellen kellett megizzadnia.

„Remélem, hogy van jövője a Hufnágel Tiborral közös duónknak, mert ez a hajó a következő év tavaszán a kvótaszerzés szempontjából is érdekes lehet. 90 százalékos formában vagyok, még hozzá kell szoknom ahhoz, hogy nemcsak egyesben, hanem párosban is oda kell állnom” – tette hozzá Dombvári Bence, aki mai teljesítményével bekerült a téli válogatott keretbe.

Jó érzések kavarogtak a páros verseny után Dombi Rudolfban is, aki másfél év kihagyás után újra olimpiai bajnok társával, Kökény Rolanddal ült egy hajóba és második helyet szerzett.

„Jó pályát mentünk Rolanddal, technikailag továbbra is nagyon passzolunk egymáshoz, ezt ma sikerült bebizonyítani – mondta Dombi Rudolf. – Mind a ketten hiszünk benne, hogy a párosunkban még van potencia, de ehhez az kell, hogy az egyéni formánk is rendben legyen jövőre. Számomra ez egy nagyon bukdácsolós év volt, csak a szezon legvégére tudtam magam annyira összeszedni fizikálisan és lelkileg, hogy a minimumszintet megüssem. Utólag mindig okos az ember, de most már legalább tudom, hogy mit kell kijavítanom és ez erőt fog adni.”

„Aki a magyar bajnokságon olimpiai számban egyéniben, vagy párosban az első két hely valamelyikén végez, az automatikusan tagja a téli keretnek – magyarázza Storcz Botond felnőtt vezetőedző. – A mai páros versenyben egy új páros és egy régi-új duó versenyzett egymással és az előzmények miatt mindkét egységnek fontos volt a jó szereplés. A versenyben tulajdonképpen simán nyert a fiatalabb páros, de az olimpiai címvédők is bebizonyították, hogy van értelme nekivágniuk egy újabb közös szezonnak. Dombvári Bence egyesben is nagyon meggyőző volt, látszik rajta, hogy becsülettel végigedzette az eltiltását.”

A magyar bajnokságon Dombvári Bence mellett eltiltása után ma már vízre szállhatott volna Csipes Tamara is. A honvédos versenyzőnő benevezett Medveczky Erikával 1000 párosba, de a nem olimpiai páros versenyszámokban a magyar bajnokságon nem engedélyezett a versenyegyesülés, vagyis két különböző klub sportolói nem alakíthatnak párost, ezért Csipes Tamara visszatérése még várat magára.

Az olimpiai távok közül K-4 1000 méteren a Kugler Attila, Schenk Áron, Tóth Dávid, Pauman Dániel összeállítású vasasos négyes nyert. Kenuban, C-1 1000 méteren, Vajda Attila távollétében simán győzött Vasbányai Henrik, C-2 1000 méteren pedig éppen a Vasbányai, Mike páros nem indult, ott a Sarudi Pál, Kiss Tamás egység lett aranyérmes.

A hölgyeknél ma duplázott Szabó Gabriella, aki először ezer párosban nyert Horváth Noémivel, majd K-4 1000 méteren a honvédos hajóval is győzni tudott. Női K-1 1000 méteren pedig a szám friss világbajnoka, Medveczky Erika lett aranyérmes.

Ajánlott cikkeink

Kajak-Kenu & Szabadidő
Partnerek & Támogatók