Douchev-Janics Natasa nyerte a szétlövést

Az ötödik olimpiáján lehet ott a háromszoros bajnoknő, amennyiben indulhat magyar versenyző K-1 200 méteren Rióban. A rutinosabb kajakozó nyerte meg a szám ötkarikás válogatóversenyét, miután a szerda délelőtti harmadik fordulóban, a szétlövésen gyorsabb volt fiatal kihívójánál.

Csak néhány század. Ennyi volt a különbség a 21 éves Lucz Dóra, valamint a magyar mezőny egyik legrutinosabb tagja, Douchev-Janics Natasa között az első két válogatóversenyen. Két hete Szegeden a háromszoros olimpiai bajnoknő volt gyorsabb, most szombaton Duisburgban pedig az UTE fiatal klasszisa.

A mindent eldöntő ma délelőtti szétlövésen mindkét versenyző jól kapta el a rajtot, a végét azonban Douchev-Janics jobban bírta és ezúttal meggyőző előnnyel ért a célba.

„Leírhatatlanul boldog vagyok, mert nagyon feszült voltam a rajtot megelőzően – mondta közvetlenül a futam után Douchev-Janics Natasa az M1 aktuális csatornának. –  Duisburgban hőemelkedéssel küzdöttem, rengeteg tanácsot kaptam a mai szétlövés előtt, de éreztem, hogy ezt nekem kell megoldanom. Természetesen a klubom és Andro, a férjem mögöttem állt, de az utolsó napokban már csak magamra figyeltem. Még sok idő van hátra az olimpiáig, most vár rám egy erős alapozás, formában kell tartanom magam, hogy Rióban minden rendben legyek.”

Lucz Dóra még a hétvégén Duisburgban azt nyilatkozta, már azzal is egy álma valósult meg, hogy Natasa ellen versenyezhetett. A felnőtt válogatók során mutatott teljesítménye alapján az U23-as mezőnyben idén szép sikerek várhatnak rá.

„Dóri jól kapta el a rajtot, ismét óriási küzdelem zajlott a két versenyző között, de Natasa az eddigi legnagyobb különbséggel győzött, tehát megérdemeltem nyerte a válogatót. Duisburgban Douhev-Janics hatodik lett a nemzetközi mezőnyben, szerintem ennél képes lesz jobb eredmény elérésére is az év hátralevő részében.

Női kajakban az olimpiai válogatóversenyek június 12-én zárulnak, a Rióba utazó végleges keret azonban csak június végén, a moszkvai Európa-bajnokság után kerül kihirdetésre.

Ajánlott cikkeink

Kajak-Kenu & Szabadidő
Partnerek & Támogatók