Döntőben a magyarok Hazelwinkelben

Maratoni válogatottunk néhány tagja ezen a hétvégén a hazelwinkeli Világkupán áll rajthoz. A pénteki rövid távú selejtezőkön már eredményesek voltak versenyzőink.

Maraton
Hír

Bár az idény egyik legfontosabb versenye, a szegedi gyorsasági Világkupa küzdelmei zajlanak ezen a hétvégén, nem állnak le a sportág más szakágai. A belgiumi Hazelwinkelben maratoni Világkupát tartanak, amelyen pénteken a rövid távú versenyek selejtezőit rendezték meg. A férfi kajakosok mezőnyében az első futamban Mészáros Márton volt a leggyorsabb, a második futamban Boros Adrián nyert Gere Bálint előtt, míg Aranyosi Gábor az ötödik helyet szerezte meg. A női kajakosok között futammásodikként a döntőbe jutott Horváth Noémi, míg a másik futamban megszerzett negyedik helyével Katona Lili is. A rövid távú verseny döntőjét szombaton, a normál távú küzdelmeket vasárnap rendezik meg.

Évzárót tartott a RÖMI KKSK is

A hétvégi eseményen a klub sportolói megünnepelték a nemzetközi versenyeken szerzett érmeket és a magyar bajnoki szereplést is.

Hír

Kilenc Európa-bajnoki cím mellett tovább 14 érmet szereztek nemzeti csapatként a szegedi Eb-n a klub sárkányhajósai és az idei klubvilágbajnokságon is nyertek egy arany- és egy ezüstérmet. A RÖMI KKSK idén is simán győzött az ötfordulós magyar bajnokságon, miután rövidtávon, hosszútávon és így az összetettben is ez a klub szerepelt a legeredményesebben.

Az idei sikereket a szombati évzárón ünnepelték, ahol őzből készült pörkölt és idősebb Foltán Lászlónak köszönhetően májas lecsó volt a menü.

“Büszkék vagyunk rá, hogy 2006 óta minden olyan világversenyről, ahol rajthoz álltunk, tudtunk aranyérmet hazahozni. Töretlen akarattal készülünk a jövő évi atlantai világbajnokságra, annak ellenére, hogy ez a túra komoly anyagi kiadást jelent a sportolóinknak. Idén az utolsó akciónk a szokásos december 30-i Margitsziget-kör futás lesz, amit egy termálfürdőzéssel zárunk” – mondta Reményi “Römi” Péter, a klub névadó csapatkapitánya.

Kortalan Kortárs Kozmannal

Decemberben egy éves a nagy sikerű Kortalan Kortárs című előadássorozat, ami valódi összművészeti élményt nyújt. Az előadások során Fodor Annamária, Herczeg Adrienn és Járó Zsuzsa színésznők kortárs magyar szövegeket visznek színpadra. Minden előadást csak egyetlen egyszer adnak elő a művészek, majd az est témájáról a kétszeres olimpiai bronzérmes, világ és Európa-bajnok Kozmann Györggyel beszélgetnek a színpadon.

Hír

A vasárnapi előadás témája, “Az első”. A művészek esszéket, novellákat, tárcákat mondanak, énekelnek, sírnak és nevetnek, miközben a képzőművészet, a film és a zene is megjelenik a színpadon. A színésznők az est második felében pedig Szily Nórával beszélgetnek és együtt járják körül az előadás témáját az est vendégével, aki ezúttal a korábbi kiváló kenus, Kozmann György lesz.

Az előadás december 17-én, vasárnap 19.30-kor kezdődik a Mozsár Műhelyben. Jegyrendelés itt.