Doma Gergő elköszön

Új szakmai igazgató jön

Az eddigi szakmai igazgató szerződése lejárt és Doma Gergő nem jelöltette magát újra a pozícióra. A szakember két éven keresztül irányította a Magyar Kajak-Kenu Szövetség (MKKSZ) szakmai csapatát és most nyugodt szívvel adja át a stafétát a korábbi világbajnok Boros Gergelynek, aki eddig a régiós feladatok megvalósulásának operatív felelőseként segítette az MKKSZ munkáját.

– Elfáradt?

– Nem ez a jó szó – kezdi Doma Gergő, a hónap végén leköszönő szakmai igazgató. – Kitöltöttem a szerződésemet és úgy döntöttem, hogy több időt szeretnék tölteni a családommal. Ráadásul

várt vissza korábbi munkahelyem, az UTE

Kajak-Kenu szakosztálya is, ahol gőzerővel zajlanak a létesítményfejlesztések. Fontos feladatom lesz az is, hogy a lila-fehérek legjobbjait, Kozák Danutát, Tótka Sándort és Lakatos Zsanettet segítsem abban, hogy Tokióban megvalósíthassák az álmaikat.

– Milyen szájízzel búcsúzik?

– Nincsenek bennem tüskék. Az elmúlt szűk két évben megismertem a szövetség és az egész sportág működését. Rengeteg projekt fut párhuzamosan az MKKSZ-nél, mindegyik területen rendkívül elhivatott kollégák dolgoznak, akikkel öröm volt együttműködni. Hálás vagyok a kluboknak is, hiszen szakmai igazgatóként az ország minden pontján szívesen fogadtak, valamint az edző kollégáknak és a szakosztályvezetőknek, akikkel együtt dolgozhattam. Bízom benne, hogy én is hozzájárulhattam céljaik eléréshez.

 – A visszatekint az elmúlt 21 hónapra, mire a legbüszkébb?

– Arra, hogy sikerült felállítani egy nagyon magas szinten működő egészségügyi- és sportdiagnosztikai csapatot, akik már ebben az évben sokat hozzátettek a válogatott eredményességéhez. Ezzel a csapattal ahhoz is minden támogatást meg tudtunk adni, hogy a Life Like Sportegészségügyi és Diagnosztikai Központ megnyithassa kapuit a Latorca utcában, ez az új intézmény pedig maximálisan ki fogja tudni szolgálni a felnőtt válogatott keret igényeit. Ráadásul ezzel a háttérrel a

jövőben nagyobb hangsúlyt kaphat a hatékonyabb kiválasztás és az egyéni tehetségmenedzselés

is, ez is hozzájárul majd, hogy hosszú távon megtarthassuk nemzetközi eredményességünket. Ezen a területen továbbra is szeretnék részfeladatokat ellátni, hogy a tapasztalataimat kamatoztathassam a sportág javára. Büszke vagyok a szövetség doppingellenes tevékenységére is, még akkor is, ha ez a munka még korántsem ért a végére.  Sokat tettünk érte, hogy kiszűrjük azokat, akik nem megengedett módon készülnek. Úgy érzem, hogy Boros Gergellyel ahhoz is sikerült hozzájárulnunk, hogy a sportág régiós működése erősödjön, így a kis- és közepes klubok is több figyelmet kapjanak és tevékenységük is mérhetőbb legyen. Gergő ideális arra, hogy átvegye tőlem a stafétát és folytassa a megkezdett munkát – tette hozzát Doma Gergő.

Boros Gergely két éve hagyta abba az aktív versenyzést. Az ASE korábbi sportolója számtalan nemzetközi regattán szerepelt a magyar válogatott tagjaként, K-4 200 méteren nyert Európa-bajnoki aranyérmet és világbajnoki címet is.

“Sportolói pályafutásom lezárása után sem fordultam el a sportágtól. Eleinte korábbi klubom, az Atomerőmű SE munkáját segítettem, majd lettem régiós titkár, később a régiós feladatok operatív felelőse az MKKSZ-nél. Örömmel folytatom a Csabai Edvin által megkezdett és a Doma Gergő által folytatott munkát, nagy megtiszteltetés, hogy a sportág elnöksége bizalmat szavazott nekem, amit köszönök. A legfontosabb feladataimnak tartom, hogy segítsem az edzők és a tagszervezetek munkáját és, hogy a kollégimmal közösen mindent megtegyünk a válogatott eredményes működéséért” – mondta Boros Gergely, aki október 1-től lesz az MKKSZ szakmai igazgatója.

Ajánlott cikkeink

Kajak-Kenu & Szabadidő
Partnerek & Támogatók