Díjazták a csillagokat

sportcsillagok

A Magyar Sport Napja alkalmából tartott impozáns ünnepséget az Emberi Erőforrások Minisztériuma, amelyen 96 sportoló vehette át a Magyar Sportcsillagok Ösztöndíját. Az eseményen a legtöbbet díjazott sportág a kajak-kenu lett.

A program nyerteseinek az ösztöndíjat jelképező okleveleket – Dr. Szabó Tünde sportért felelős államtitkár társaságában – Palkovics László adta át. Az oktatásért felelős államtitkár úgy fogalmazott, az ösztöndíj egyszerre elismerés és ösztönzés a felsőoktatásban tanuló fiatal sportolóknak.

 “Azokat köszöntjük most, akikre büszkék vagyunk, és akik egyben a jövő reménységei” – mondta Palkovics László, aki hozzátette: a sport egyszerre ad jellemet, szellemet, alázatot és erőt. 

Magyar Sportcsillagok Ösztöndíjat azok a sportemberek kapnak, akik olimpiai, vagy paralimpiai sportágban versenyeznek, olimpiai-, világbajnoki, vagy Európa-bajnoki címre esélyesek és aktív hallgatói valamelyik magyarországi felsőoktatási intézménynek.

„Nagyon büszkék vagyunk arra, hogy magasan a kajak-kenu sportág kapta a legtöbb elismerést – mondta Schmidt Gábor, a Magyar Kajak-Kenu Szövetség elnöke, aki maga is részt vett a Magyar Tudományos Akadémia dísztermében megtartott ünnepségen. – Ez azt jelzi, hogy versenyzőink nemcsak kiváló sporteredményeket érnek el, hanem élen járnak abban is, hogy képezzék magukat. Jó, hogy Magyarország Kormánya ennyire kiemelten támogatja a kettős karriere építését és segíti azokat a sportolókat, akik a pályákon és a tanulásban is megállják a helyüket. A kajak-kenu sportág támogatottjai között ott van Takács Tamara, Devecseriné Takács Kincső és Balla Virág, akik az elmúlt évben robbantak be igazán az élvonalba, de olyan rutinos kiválóságok is megkapták az ösztöndíjat, mint a háromszoros olimpiai bajnok Szabó Gabriella, vagy az olimpiai ezüstérmes Pauman Dániel.”

„Fontos, hogy össze tudjuk egyeztetni a tanulmányainkat és a sportot. Nagyon hasznos, hogy meg tanulunk két ennyire különböző dologra egyszerre koncentrálni” – mondta az ünnepség után Devecseriné Takács Kincső.

„Nekünk most kezdődik a versenyévad, így szerencse, hogy vége a szorgalmi időszaknak. A vizsgák természetesen még hátravannak, de a tanáraink és az edzőink segítségével össze tudjuk hangolni a tanulást az élsporttal” – tette hozzá a szintén kenus Balla Virág, aki arról is beszélt mennyire örül annak, hogy az idei szezon első nemzetközi versenyét május közepén, Szegeden rendezik, ahol – hazai közönség előtt – nagyon szeretnének jó eredményeket elérni párjával, Takács Kincsővel együtt. 

Ajánlott cikkeink

Kajak-Kenu & Szabadidő
Partnerek & Támogatók