Debrecen szívesen látja a kajak-kenut

Debrecenbe érkezett A Sport Legyen a Tied! Az Emberi Erőforrások Minisztérium programjának fő célja, hogy minél több kisiskolás tanuló ismerhesse meg a 16 kiemelt sportágat, közte a kajak-kenut, valamint az 5 látványsportágat. Hajdú-Bihar megye központjában még nem működik tagszervezete a Magyar Kajak-Kenu Szövetségnek, de a város nyitott arra, hogy szakosztály létesüljön Debrecenben is.

A Sport Legyen a Tied! kezdeményezés nemcsak a sportágaknak nyújt bemutatkozási lehetőséget a 20 megyei kiemelt eseményen, hanem a diákok megismerhetik a lakóhelyük közelében működő sportegyesületeket is. Debrecenben erre a várostól 40 kilométerre található Hajdúnánási Dominó Diáksport Egyesület kapott lehetőséget. Azonban az MKKSZ középtávú célja, hogy ebben a nagyvárosban is saját tagszervezete működjön, ezért volt kiemelt jelentősége annak, hogy a sportág jó benyomást tegyen a helyi iskolák diákjaira is.

„A város, és a városvezetés is nagyon sportszerető – mondja Becsky András, a debreceni létesítményeket és sportiskolát működtető Debreceni Sportcentrum Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója. – Biztos vagyok benne, hogy ha létrejön egy szakmailag és pénzügyileg megalapozott modell Debrecen és a Magyar Kajak-Kenu Szövetség között, akkor a város azt támogatni fogja.”

A sportág „Kajakozni mentem” kampánya Debrecenben is nagy sikert aratott, a szövetség standján rengeteg gyerek megfordult a pénteki eseményen, ahol Storcz Botond felnőtt vezetőedző mutatta meg az érdeklődő gyerekeknek a kajakos ergométert. A Sport Legyen a Tied! rendezvénysorozatot szervező Emberi Erőforrások Minisztériumának főosztályvezető-helyettese szerint a kajak-kenu sportág megjelenése kiváló volt minden eddigi helyszínen.

„A többi sportág számára példaértékű, ahogy a kajak-kenu hozzááll ehhez az eseménysorozathoz – mondta a debreceni rendezvényen Zsilinszky László, a Sportért Felelős Államtitkárság főosztályvezető-helyettese. – A kajak-kenu standján segítő szakemberek, illetve az eseményekre látogató ismert sportemberek bevonják a gyerekeket a játékba, minőségi szórólapokat és lufikat osztanak, nem véletlen, hogy folyamatos a sorban állás az ergométeres padoknál. Külön örülök neki, hogy a kajak-kenu hangsúlyosan van jelen itt Debrecenben is, ahol még nincs tömegbázisa. Ez egy fontos lépés annak érdekében, hogy sportág felhívja magára a figyelmet.”

A Sport Legyen a Tied! rendezvénye 20 kiemelt helyszínre látogat el. A programsorozat októberben zárul és jövő hét szerdán Veszprémbe látogat.

Ajánlott cikkeink

Kajak-Kenu & Szabadidő
Partnerek & Támogatók