Csütörtöktől a legkisebbeken a reflektorfény Sukorón

Csütörtöktől vasárnapig a minszki ifjúsági és U23-as világbajnokság mellett Sukoróra összpontosít a sportág, itt rendezik meg ugyanis a Kolonics György nevével fémjelzett gyermek, kölyök és serdülő magyar bajnokságot.

Izgalmas hétvége elé néznek a sportág legkisebb képviselői, csütörtöktől Sukoró ad otthont a gyermek, kölyök és serdülő magyar bajnokságnak, amelyre 75 egyesületből 4263 nevezés érkezett. A szövetség természetesen a legkisebbek számára is magas színvonalú szervezést biztosít, olimpiai bajnokok egész sora teszi majd tiszteletét a hétvégi eseményen.

„A korábban három napba sűrített esemény az idén először négy napos lesz, hiszen hatalmas mezőny jött össze – mondta a verseny egyik főszervezője, az olimpiai bajnok Dónusz Éva. – Az 500 és 1000 méteres serdülő és kölyök versenyszámokat a sportág eddigi 22 olimpiai aranyérméről neveztünk el, valamint az Urányi János-Fábián László kettős 1956-os 10 000 m-en elért győzelméről a K-2 serdülő fiú 4000 m-es számot. Az olimpiákról elnevezett futamok dobogósai az érem mellé ajándékot is kapnak majd, nem is akárkiktől, hiszen az éremátadók között ott lesznek olimpiai bajnokaink, Kőbán Rita, Hesz Mihály, Foltán László, Storcz Botond, Kammerer Zoltán, Vajda Attila és jómagam is.”

Ahogy a felnőtt válogatón, a magyar bajnokságon és a mastersek versenyén is már láthatták a részvevők, a céltoronynál kivetítő lesz elhelyezve. Ezen a versenyszámok előtt a sportág olimpiai győzelmei, képek és hanganyagok kerülnek levetítésre, sőt, az országos bajnokság ideje alatt a gyerekek, edzők, szülők, szurkolók a Minszkben zajló ifjúsági és U23-as világbajnokság eseményeit is figyelemmel kísérhetik.

„A céltorony közelében felállítottunk egy rendezvénysátrat is, amelyben az Allee bevásárlóközpontban megrendezett sportágtörténeti kiállítás ereklyéi is megtekinthetők lesznek, és itt kap helyet a verseny névadójának, Kolonics Györgynek az emlékét őrző kiállítás is. A 2008-ban elhunyt kétszeres olimpiai bajnok Kolonics György mind sporteredményeivel, mind sportolói magatartásával kimagaslót alkotott pályafutása során, ezért is döntött úgy a Magyar Posta, hogy  a Kolonics Alapítvány kezdeményezésére emlékívet ad ki, amellyel a sportlegenda pályafutása előtt tiszteleg. Ennek bemutatására a pénteki versenyszámok szünetében, 13 órakor kerül sor a szövetség rendezvénysátránál” – folytatta Dónusz Éva.

A szombati U15-ös serdülő lány futam győztese átveheti a Csernák Orsi vándorserleget, amelyet a 2013-ban tragikus balesetben elhunyt egykori válogatott versenyzőnk tiszteletére alapítottak a szülők.

„Az országos bajnokság azon túl, hogy a gyerek, kölyök és serdülő korúak legnagyobb versenye, egyben válogató is a 2017-es kölyök és serdülő kerettagságra, sőt a serdülőknél válogat a szeptember végén Szegeden megrendezendő Olimpiai Reménységek Versenyére is, amely a korosztály legrangosabb nemzetközi eseménye, s amelyre közel 30 ország jelezte részvételét” – tette hozzá az olimpiai bajnok.

Ajánlott cikkeink

Kajak-Kenu & Szabadidő
Partnerek & Támogatók