A női négyes minden tagját kitüntették

Több mint száz felsőoktatásban tanuló fiatal, köztük a felnőtt sportági világbajnokságon aranyérmet nyert Csipes Tamara (Edutus Egyetem), Medveczky Erika (TE), Gazsó Alida Dóra (ELTE), Bodonyi Dóra (Debreceni Egyetem) és Hagymási Réka (Edutus Egyetem) érdemelte ki idén az Év egyetemi sportolója díjat.

A Magyar Egyetemi-Főiskolai Sportszövetség (MEFS) csütörtöki díjátadó gáláján az év legeredményesebb egyetemista és főiskolás sportolóinak járó plakettet azok vehették át, akik 2019-ben a nápolyi nyári universiadén, továbbá az egyetemi világversenyeken a dobogón végeztek, illetve a különböző sportági világversenyeken aranyérmesek lettek.

Schanda Tamás, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) tudás- és innováció-menedzsmentért felelős miniszterhelyettese köszöntőjében arra hívta fel a figyelmet, hogy a sport és a tudomány területén egyaránt eredményt felmutatni tudó hallgatók a nemzet kincsei.

Szabó Tünde, az Emberi Erőforrások Minisztériumának sportért felelős államtitkára beszédében kiemelte: a gálán olyan kiválóságokat részesítenek elismerésben, akik a fiatalok és a hallgatók előtt is példaképek, mert nem csupán a sportban elért eredményeikkel emelkednek ki, de felsőoktatási hallgatóként is komoly szellemi teljesítményt nyújtanak. Egyúttal megköszönte a szülőknek és a családtagoknak azt az önzetlen segítséget, amelyet a versenyzőknek nyújtottak.

A felnőtt sportági világbajnokságok magyar győztesei közül az Év egyetemi sportolója díjat kapta még meg Medveczky Erika (TE), Gazsó Alida Dóra (ELTE), Bodonyi Dóra (Debreceni Egyetem) és Hagymási Réka (Edutus Egyetem), az úszó Kapás Boglárka (ELTE), a hosszútávúszó Rasovszky Kristóf (Pannon Egyetem), a párbajtőröző Siklósi Gergely (ELTE), a kettesfogathajtó és az akrobatikus rock and roll csapat tagjai, a sporthorgász Gyulánszki Nikolett (Budapesti Metropolitan Egyetem), a paraúszó Illés Fanni (ELTE) és a paraatléta távolugró Ekler Luca (TE). Szintén ebben az elismerésben részesültek a nápolyi Universiadén győztes női vízilabda csapat, valamint az ugyanott bronzérmet nyert férfi vízilabda válogatott tagjai, továbbá a szintén harmadik Tóth Krisztián cselgáncsozó (TE).

Átadták az Év Legsportosabb Egyeteme díjakat is, melyeket a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem, az egri Eszterházy Károly Egyetem és a bajai Eötvös József Főiskola képviselői vehették át. A Magyar Egyetemi-Főiskolai Országos Bajnokság (MEFOB) pontversenyében a Testnevelési Egyetem végzett az élen, megelőzve a dobogón a Nemzeti Közszolgálati Egyetemet és az Eszterházy Károly Egyetemet.Az eseményen Hajós Alfréd Aranyplakett kitüntetésben részesült András István, a Dunaújvárosi Egyetem rektora és Liptai Kálmán, az Eszterházy Károly Egyetem rektora. A MEFS Életműdíját vehette át Karger Kocsis László, az EMMI Sportért Felelős Államtitkárság nyugalmazott protokollfőnöke.

Ajánlott cikkeink

Kajak-Kenu & Szabadidő
Partnerek & Támogatók