Csay Renáta már vb-induló

Csay Renáta pénteken fölényesen megnyerte a győri országos bajnokságot, s ezzel – a válogatási elvek szerint - már biztos Európa- és világbajnoki indulónak vallhatja magát. Kiemeltként Kövér Márton is a vb-indulás kapujába került győzelmével, ám neki még az Európa-bajnoki dobogón kell zárni ahhoz, hogy megszerezze helyét a győri vb-csapatban.

Hűvös időben, egész napos esőben rendezték meg Győrben a maraton magyar bajnokság első napját, amelyen női kajakban Csay Renáta fölényes győzelmet aratott. A győriek tizenötszörös világbajnoka a második körben lépett el a mezőnytől, sem a második helyen záró Kiszli Vanda, sem a harmadik Braun Boróka nem tudta vele tartani a lépést. A válogatás során kiemeltnek számító Csay Renáta ezzel a győzelemmel biztosította helyét a szeptemberi győri maraton világbajnokságon, valamint a nyári Európa-bajnokságon is.

A kenusok között győztes Kövér Mártonnak a vb-induláshoz még kell egy dobogós hely a kontinensviadalon, ám az elmúlt évek eredményei alapján ez nem lesz nehéz feladat számára. Győrben az U23-as korú fiatal Balla Levente szegődött a merkaptos versenyző nyomába, ám ő is csak a negyedik körig bírta tartani a tempót. Míg az elmúlt idényt sérülés miatt kihagyó Györe Attila a harmadik helyet szerezte meg.

A legnagyobb csatát a férfi kajakosok mezőnyében láthattuk: a második körben ellépett egy négytagú boly, Solti László, Boros Adrián, Petró Ádám és Havas Balázs felváltva vezetett, majd az utolsó futószakaszon meglógott Solti és Boros, akik óriási csatát vívtak az aranyéremért.

Győrben „maratoni pályán” most mutatkozott be a női kenu, az élen a Graboplast két kiválósága, Lakatos Zsanett és Takács Kincső csatázott az aranyért. Lakatos az utolsó futószakasz előtt robbantott és magabiztosan nyerte meg a viadalt.

Az idei, két napos esemény nemcsak a versenyzőknek, de a szervezőknek is fontos állomás, élesben tesztelhetik a pályát, és a versenylebonyolító rendszert a győri rendezésű világbajnokság előtt.
„Ez igazi főpróba ilyen nagy létszámmal, több mint 1900 nevezés érkezett erre a versenyre, látszik, hogy óriási az érdeklődés – mondta Kadler Gusztáv, a vb szervezőbizottságának elnöke. – A világbajnokságon az U23-nak, az ifjúságiaknak és a felnőtteknek is rendeznek majd futamokat, és mindenki szeretne, úgy részt venni ezen a versenyen, hogy neki szóljon a magyar Himnusz.”

Teljes galéria megtekintése

Ajánlott cikkeink

Kajak-Kenu & Szabadidő
Partnerek & Támogatók