Csay és Bara ismét a csúcson

DUPLÁZÁS

Újabb két érmet gyűjtöttek vasárnap maratoni versenyzőink a pontevedrai Európa-bajnokságon, bár nem állítanánk, hogy ez volt a mieink legszerencsésebb napja.

Továbbra is megkérdőjelezhetetlenül a maratoni szakág legjobbja Csay Renáta, aki vasárnap Bara Alexandrával egy hajóban ismét diadalmaskodni tudott a kajak párosok versenyében. A két magyar hölgy gyakorlatilag rajt-cél győzelmet aratott, senki sem tudta megszorítani őket.

„Már a rajt utáni első fordulóban elléptek Reniék, ott el is döntötték a versenyt. Végig magabiztosan, egyedül kajakozva teljesítették a távot, s győzték le cseh és brit riválisaikat. A másik magyar egységnek, Pető Rékának és Braun Borókának harcosabb napja volt, hol a második, hol a harmadik bolyban haladtak, s végül a kilencedik helyet szerezték meg” – mondta Weisz Róbert, a magyar csapat vezetője.

És ha már harcos versenyről van szó, akkor bizony férfi versenyzőink számára igencsak küzdelmes lett ez a nap. A férfi kenupárosok versenyében az első fordulóban ütközött a cseh párossal a világbajnoki címvédő Kövér Márton és Dóczé Ádám duója, legalább húsz másodperces hátrányba kerültek az élen meglógó két spanyol pároshoz képest.

„Marciék mindent megtettek, de a harmadik helynél nem sikerült előbbre jönniük. Természetesen szomorúak voltak, hogy nem tudtak versenyben maradni az aranyért, de majd a világbajnokságon visszavágnak a spanyoloknak” – folytatta a szakember, aki jónak értékelte a másik magyar duó, Lelovics Dávid és Dóri Bence Balázs hetedik helyét.

A férfi kajakosoknál nem csak ütközés, de borulás is történt. Boros Adrián és Mészáros Márton párosa egy összeakadás következtében beborult, a fiúknak ki kellett úszni a partra, hogy folytatni tudják a küzdelmet. Több perces hátrányt szedtek össze, de nem adták fel, s a közönség buzdítása mellett a 14. helyre kapaszkodtak fel. Az első nemzetközi versenyén szereplő Aranyosi Gábor, Mészáros Márton Sándor kettős közepes rajt után a hatodik helyet szerezte meg.

Versenyzőink 10 arany-, 5 ezüst- és 3 bronzéremmel zárták az Európa-bajnokságot.

Ajánlott cikkeink

Kajak-Kenu & Szabadidő
Partnerek & Támogatók