Csay, Bragato, Boros és Kövér nyert egyesben

Maraton ob

A kajakosoknál Csay Renáta és Boros Adrián, a kenusoknál pedig Kövér Márton és Bragato Giada győzött egyesben a maratoni kajak-kenusok Győrben zajló országos bajnokságán, amely egyben Európa-bajnoki és első világbajnoki válogató is.

Két világbajnoki indulója már van a maraton szakágnak. A pénteken kezdődött maratoni országos bajnokságon megszerzett győzelmével a 18-szoros vb-győztes Csay Renáta, illetve Kövér Márton nemcsak a június végi, portugáliai kontinensviadalra, hanem a szeptemberi, dél-afrikai vb-re is indulási jogot szerzett, a válogatási elvek szerint ugyanis vb-címvédőként nekik elég volt egy versenyt nyerniük.

Csay Renáta Mihalik Sárát és Horváth Noémit, Kövér Márton párját, Dóczé Ádámot és Nagy Gergely Balázst utasította maga mögé a versenyben. Férfi K-1-ben Boros Adrián nyert Petró Ádám és Aranyosi Gábor előtt. Női kenuban Bragato Giada volt a leggyorsabb, a jövő heti szegedi Világkupán rajtoló Kisbán Zsófiát és Miskolczy Fruzsinát előzte meg.

A további győztesek és a második helyezettek az Eb-re szereztek most kvalifikációt, nekik még a második, augusztusi vb-válogatón is vízre kell majd szállniuk Ráckevén.

“A nőknél még lehet majd változás az Eb-indulók között, ugyanis lesz olyan, aki a felnőtt mezőny helyett az U23-ast választja, így belép valaki a helyére” – mondta Weisz Róbert, a maratoni szakág kapitánya. A szakember hozzátette: a verseny helyszíne tökéletes, a vízállás magas és remek az idő is. Az ob-n szombaton a páros versenyszámok döntőit rendezik.

Forrás: MTI, MKKSZ

Ajánlott cikkeink

Kajak-Kenu & Szabadidő
Partnerek & Támogatók