Csak a jó meleg Afrika

Hazatért Roodeplaat Damból, a magyar csapat edzőtáborából Hüttner Csaba szövetségi kapitány. A szakember szerint tökéletes, hosszú távra szóló bázist tudtak kialakítani Dél-Afrikában.

Edzőtábor
Hír

Meleg, ideális körülmények és összetartó csapat. Ezt emelte ki Hüttner Csaba szövetségi kapitány, aki pénteken hazatért Roodeplaat Damból, a magyar kajak-kenu válogatott melegvízi edzőtáborából, amely az elkövetkező években egyik állandó bázisa lesz csapatunknak.

„Az első napok a berendezkedéssel teltek. Megérkezett a konténer, negyvenöt hajót és két motorost helyeztünk el a táborban. A konténer be lett állványozva, vagyis aki idejön edzőtáborozni, tudja használni a hajókat” – mondta Hüttner Csaba, aki hozzátette: ideális a helyszín a felkészülésre.

„Az elmúlt hetekben egyetlen nap kivételével tökéletes volt az időjárás. Huszonnyolc-harminc fokban, tükörvízen tudtak kajakozni és kenuzni versenyzőink, akik gyakorlatilag úgy szálltak vízre, mint otthon a nyári időszakban. A tavon tökéletesen megfér az ötven versenyző és az edzők is jól osztották be a motorosokat – folytatta a kapitány, aki a csapat elhelyezéséről is mesélt.

„Két helyszínen vannak elszállásolva a versenyzők, az egyik csapat, vagyis felnőtt versenyzőink és az U23-as világversenyeken érmet szerző sportolók egy magasabb kategóriájú szálláson lettek elhelyezve, ahol ötven méteres úszómedence és egy kétszintes konditerem áll a rendelkezésükre. A másik része pedig a vízitelepen lévő házakban, amelyhez szintén tartozik konditerem” – tette hozzá Hüttner Csaba, aki hangsúlyozta: a versenyzőknek óriási motivációt ad, hogy ilyen különleges helyszínen, jó körülmények között tudnak edzeni.

„Jó volt látni, ahogy kialakul a csapatszellem. A versenyzők összejárnak, beszélgetnek, társasoznak, kártyáznak, közös programokat szerveznek a szabadidejükben, délelőtt és délután pedig élvezik az edzéseket” – mondta a szakember, aki március 22-én Montebelóba, egy héttel később pedig Sevillába utazik, ahol a többi csoport edzéseit tekinti meg.

Tokióban elindították az olimpiai visszaszámláló-órát

Leleplezték azt a három méter magas órát Tokióban, amely a 2020-as nyári olimpiáig hátralévő időt mutatja.

Hír

Az ünnepélyes ceremóniára a japán főváros Ginza nevű bevásárló negyedében került sor 981 nappal a játékok megnyitója előtt.

Az 1,2 tonnás óra a japán zászlóra emlékeztet: az ezüstlábakon álló szerkezet kör alakú és piros csakúgy, mint a nemzeti lobogóban található felkelő nap motívum.

Forrás: MOB

A rossz idő sosem akadály

Annak ellenére, hogy éjszaka az ország jelentős részén esett az eső, több mint ezer indulója volt a szombati Nagy Hideg-hegyi futásnak, amelyen a sportágból a férfiaknál Petró Erik, a hölgyeknél Csonka Eszter Lili volt a leggyorsabb.

Hír

Nem éppen kellemes futóidő, az éjszakai esőzés miatt csúszós terep várta az idei Nagy Hideg-hegyi futás indulóit. A hagyományos őszi csapatépítő eseményre az ország minden pontjáról érkeztek a kajakosok és a kenusok, Nagykanizsáról, Győrből, Diósgyőrből, Szegedről futottak be a buszok, a VVSI példának okáért 59 fővel nevezett a versenyre. Amelyet a férfiaknál Petró Erik, a hölgyeknél Csonka Eszter Lili nyerte meg, de ott volt a mezőnyben többek között a börzsönyi futás atyja, Babella Laci bácsi, Szegedről Kása Ferenc, azaz Kacsa bácsi, valamint a háromszoros olimpiai bajnok kajakos, Kammerer Zoltán és a sportág egyik nagy ígérete, Kopasz Bálint is.

“Szerencsére sérülés nélkül megúsztuk a napot, pedig az eső miatt rendesen csúszott a fű. A verseny végeztével a hagyományoknak megfelelően kisorsoltuk az egyesületek között a hajókat, a kajakot a Budapesti Honvéd, a kenut a VVSI kapta” – mondta Weisz Róbert, a futás főszervezője.