Csak a jó meleg Afrika

Edzőtábor

Hazatért Roodeplaat Damból, a magyar csapat edzőtáborából Hüttner Csaba szövetségi kapitány. A szakember szerint tökéletes, hosszú távra szóló bázist tudtak kialakítani Dél-Afrikában.

Meleg, ideális körülmények és összetartó csapat. Ezt emelte ki Hüttner Csaba szövetségi kapitány, aki pénteken hazatért Roodeplaat Damból, a magyar kajak-kenu válogatott melegvízi edzőtáborából, amely az elkövetkező években egyik állandó bázisa lesz csapatunknak.

„Az első napok a berendezkedéssel teltek. Megérkezett a konténer, negyvenöt hajót és két motorost helyeztünk el a táborban. A konténer be lett állványozva, vagyis aki idejön edzőtáborozni, tudja használni a hajókat” – mondta Hüttner Csaba, aki hozzátette: ideális a helyszín a felkészülésre.

„Az elmúlt hetekben egyetlen nap kivételével tökéletes volt az időjárás. Huszonnyolc-harminc fokban, tükörvízen tudtak kajakozni és kenuzni versenyzőink, akik gyakorlatilag úgy szálltak vízre, mint otthon a nyári időszakban. A tavon tökéletesen megfér az ötven versenyző és az edzők is jól osztották be a motorosokat – folytatta a kapitány, aki a csapat elhelyezéséről is mesélt.

„Két helyszínen vannak elszállásolva a versenyzők, az egyik csapat, vagyis felnőtt versenyzőink és az U23-as világversenyeken érmet szerző sportolók egy magasabb kategóriájú szálláson lettek elhelyezve, ahol ötven méteres úszómedence és egy kétszintes konditerem áll a rendelkezésükre. A másik része pedig a vízitelepen lévő házakban, amelyhez szintén tartozik konditerem” – tette hozzá Hüttner Csaba, aki hangsúlyozta: a versenyzőknek óriási motivációt ad, hogy ilyen különleges helyszínen, jó körülmények között tudnak edzeni.

„Jó volt látni, ahogy kialakul a csapatszellem. A versenyzők összejárnak, beszélgetnek, társasoznak, kártyáznak, közös programokat szerveznek a szabadidejükben, délelőtt és délután pedig élvezik az edzéseket” – mondta a szakember, aki március 22-én Montebelóba, egy héttel később pedig Sevillába utazik, ahol a többi csoport edzéseit tekinti meg.

Ajánlott cikkeink

Kajak-Kenu & Szabadidő
Partnerek & Támogatók