Csabai váltott és szabad kezet kapott

A 2008-as év az olimpia jegyében telik, ám a nem olimpiai versenyszámok legjobbjai sem tétlenkednek. A maratonisták legeredményesebb versenyzője, a 13 világbajnoki címmel büszkélkedő, a tavalyi győri világbajnokságon duplázó kenus, Csabai Edvin egyesületet váltott, a Kis-Dunai Sport Egyesületet elhagyva az Alois Dallmayr Tolnatexthez igazolt.

„A KDSE-nél már nem működött a dolog, az anyagiakban nem tudtam megegyezni a vezetőséggel, így január 1-én eligazoltam. A Tolnánál nagyon pozitív volt a hozzáállás, mind Barina József és az egyesület, mind a tolnai önkormányzat részéről. Úgy érzem, itt megbecsülik a maratonista versenyzőket, párostársam, Györe Attila is a klub versenyzője. Úgymond szabad kezet kapok abban, hogy hol és kivel edzek, hol versenyzek. Sok segítséget kapok, például a Dél-Afrikában sorra kerülő edzőtáborba is el tudok utazni”- mondja Csabai, akinek tavaly ősz óta Ludasi Róbert irányítja a felkészülést.

 

A Kolonics Györgyöt és Kozmann Györgyöt is magában foglaló csapat két hetet töltött el a tatai edzőtáborban, majd február végétől egy hónapig Afrika déli csücskén kezdik meg a vízi alapozást.

 

„Számomra a szeptemberben, Csehországban sorra kerülő maraton világbajnokság az év fő versenye, de síkvízen is ki fogom magam próbálni. Addig azonban még sok szárazföldi edzés áll előttem. Most jöttem haza Livigno-ból, ahol egy hetet síeltem többek között Reményi Péterrel, aki sokat segít a felkészülésben. Ez az egy hét segített a feltöltődésben, kell a változatosság a téli hónapokban.”

 

A 2006-os, hazai rendezésű síkvízi világbajnokságon is szerepelt Csabainak az idei évben is a hosszú távon való duplázás a célja, és természetesen a 14. és a 15. világbajnoki aranyérmének megszerzése. Ám addig még sok száz kilométer leevezése várat magára, de kit tudná ezt jobban egy vérbeli maratonistánál?

Ajánlott cikkeink

Kajak-Kenu & Szabadidő
Partnerek & Támogatók