Célkeresztben a szegedi sárkány Eb Szolnokon

Sárkányok

Fontos verseny következik a sárkányhajósok számára, szombaton az Európa-bajnoki válogatót, vasárnap az első magyar bajnoki futamot rendezi meg a szövetség Szolnokon.

Nagy lesz a nyüzsgés hétvégén a szolnoki kajak-kenu pályán, szombaton a júliusi szegedi Európa-bajnokság indulási jogáért, vasárnap pedig már a magyar bajnoki pontokért szállnak vízre a csapatok.

„A szombati válogatón két távon, 200 és 500 méteren mérkőznek meg az egységek, az Eb-indulás az összesített eredmény alapján dől el. A válogatót megnyerő csapat két számot vállalhat a kontinensbajnokság nemzetközi versenyében, míg a második helyen záró hajók megkapják azt a távot, amelyet az elsők kihagynak” – mondta Patyi Melinda, szakmai koordinátor, aki szerint érezhető, hogy a kontinensviadal felpezsdítette a csapatokat. A Römisek példának okáért két egységet is csatasorba állítanak egy-egy távon, s maratoni világbajnokok sora került be a hajókba, többek között lapátot ragad Csay Renáta, Györe Attila és Nagy Péter is.

A vasárnapi magyar bajnokság programja rendkívül sűrű lesz, reggel kilenctől este hétig tartanak majd a futamok. A nagy érdeklődés köszönhető a klub Európa-bajnokságnak is, amelyre gőzerővel készülnek a csapatok.

Ajánlott cikkeink

Kajak-Kenu & Szabadidő
Partnerek & Támogatók