Búcsúzunk, Risa….

Minden találkozásban ott van az ígéret, a lehetőség, az újdonság varázsa, és rejtve, mélyen megbújva a búcsú pillanata is. Amely - ha akarjuk, ha nem - elérkezik egyszer.

Hír

Az első találkozásunkban, Risa, mi az ígéretet láttuk.

Álltál széles mosollyal az arcodon, hallottuk a jóízű nevetésed, amely védjegyedé vált, s talán kívülről úgy tűnt, s te is azt hitted: csupán csak egy srác vagy a vízitelepről…

Több voltál.

Nem csak a testvéreidnek, a szüleidnek, a rokonaidnak, de nekünk is. Mindnyájunknak, akik a kajak-kenus családot alkotjuk, azt a közösséget, amelyben te is otthonra leltél.

Több voltál, hisz kamaszos álmaid, a játékosságod mellett a tekintetedben megláttuk az erőt és az akaratot. Láttuk az utat, amelyet kitűztél magadnak, amit nap, mint nap építettél az edződdel, a csapatoddal, a társaddal lent a MULTI vízitelepén. A szemedben láttuk a jövőd, amikor 2013-ban Wellandban az ifjúsági világbajnokságon felálltál a dobogó tetejére, s büszkén, de még félszegen adtad első interjúidat. Tapogatóztál egy olyan világban, amelynek részese akartál lenni, ami – remélted – rád is vár.

A munkától sose féltél. S tudatosságodnak, makacsságodnak köszönhetően a terveidtől sosem lehetett eltéríteni. Mert egyéniség voltál, s mégis közösségi ember, aki napokon át képes volt fabrikálni a hajóját, hogy a hétvégi leányfalui hosszú, monoton evezésen már az egész csapatnak szólhasson a zene. Türelemmel, elmélyülten szereltél motort, autót, bármit, s ha elkészültél, gyermeki büszkeség jelent meg az arcodon, mert tudtad: ez bizony nem magától javult meg!

Most elromlott valami, Risa!

Nagyon.

Nincs erő, nincs akarat, nincs semmi, ami megjavíthatná…

De hidd el, mi most is látjuk.

A gyermeki büszkeséget az arcodon, a szemedben lévő ígéretet, a mosolyod, és örökké halljuk a jóízű nevetésedet.

Arany párosban, biztató előfutamok négyesben

Magyar aranyérem született a férfi kajakosok 200 méteres páros versenyében a duisburgi Világkupán. Négyeseink is remekül mentek az előfutamokban.

Hír

Kisebb meglepetésre a fiatal Apagyi Levente és Csizmadia Kolos nyerte a sprintszámot. „Olyan ellenfeleik voltak, mint az orosz páros, amelynek egyik tagja olimpiai bajnok volt Londonban.

Nagyon nagy eredmény ez Leventééktől, sokat dob majd ez a pályafutásukon”

– mondta Hüttner Csaba szövetségi kapitány.

A duisburgi Világkupa magyar szempontból az egyik legnagyobb érdeklődéssel várt eseménye, a férfi kajak négyesek 500 méteres versenye az előfutamokkal kezdődött meg, ahonnan az elsők automatikusan a döntőbe jutottak. A Tótka Sándor, Molnár Péter, Dudás Miklós, Kuli István egység meg is nyerte futamát az abszolút legjobb idővel, így készülhet a döntőre, míg a Mozgi Milán sztrókolta, Balaska Márk, Birkás Balázs és Somorácz Tamás alkotta hajó második lett a világbajnok német hajó mögött, ezzel a vasárnap délelőtti középdöntőben folytatja.

„Nagyon magabiztos volt mindkét egységünk, elégedett vagyok velük. Sanyiék nagyon simán nyerték a futamukat, a másik hajó pedig útközben saját maga úgy döntött, hogy Márk helyett Milán fog sztrókolni, mert

szerintük így a legtökéletesebb a hajó.

Meglátjuk, hogy a középfutamban majd ki foglalja el az első beülőt” – nyilatkozta Hüttner Csaba.

A rendkívül fiatal Nagy Bianka, Molnár Csenge páros az új olimpiai szám, a C2 500 m döntőjében a kiváló, ötödik helyen zárt.

Hármas magyar siker Portugáliában

Fantasztikusan versenyezve három magyar állhatott dobogóra a portugáliai Viana Do Castelóban zajló maraton Világkupán a női kajakosok rövidebb, 3,6 kilométeres távján.

Hír

A szegedi Világkupán 5000 méteren győztes Kiszli Vanda több mint hét másodperccel előzte meg Czéllai-Vörös Zsófiát, míg a harmadik helyen közel 40 másodperces hátránnyal Csay Renáta ért célba. A negyedik magyar, Váczai Enikő 14. lett.

A férfi kajakosok ugyanezen távján Boros Adrián csupán 2 másodperccel a hazai pályán versenyző José Ramalho mögött a harmadik helyen zárta a viadalt, míg Máthé Krisztián ötödik, Petró Ádám pedig kilencedik lett.

A férfi kenusoknál Dóczé Ádám révén szereztünk egy bronzérmet.

A teljes verseny és az eredményhirdetés itt visszanézhető:

Közben itthon Győrben zajlik a maratoni ob az utánpótlás korúaknak, a masterseknek és a paraversenyzőknek. Weisz Róbert beszámolója szerint rengeteg induló, kiváló idő, remek vízállás, a parton sátorozó szurkolók és kiváló hangulat jellemezte a kétnapos ob első napját.