Bővül az emlékfutás programja

Október 23-án ismét a Népszigeten rendezik meg a Kolonics György Emlékfutást, amely idén egyben amolyan vízi sportágválasztó is lesz, ahol egész napos programmal várják a sportolni vágyó családokat. A futók 2 km-es rövidtávon, 11,5 km-es középtávon és félmaratonon indulhatnak, a kajak-kenus versenyzők közép- és félmaratoni távon külön díjazásban részesülnek.

A verseny központja ezúttal a KSI népszigeti vízitelepén lesz, onnan rajtolnak a futók mindhárom távon. Délelőtt 10 órakor a félmaraton mezőnye, 10.30-tól a középtávon indulók, 13 órától pedig a 2 kilométert vállalók vágnak neki a versenynek.

“Szeretném megköszönni személy szerint Szemán Róbertnek, akinek rendkívül fontos Kolonics György emlékének méltó ápolása, valamint az általa vezetett Ötpróba Tokióba szervezőcsapatának, hogy idén is a rendezvény mögé álltak – mondta Csabai Edvin, a Kolonics Alapítvány elnöke. – Nekik köszönhető, hogy rengeteg sportolni szerető ember emlékezhet meg Kolóra október 23-án, ugyanis minden futó nagyon olcsón nevezhet, a kajak-kenu egyesületek tagjai pedig ingyen vehetnek részt az eseményen. Maga az emlékfutás az egész sportág számára jelentős, mint a kajak-kenu egyik éves nagy szabadidősport-eseménye.”

Az emlékfutáson több korábbi, és jelenlegi kajak-kenus kiválóság, például Szabó Gabriella, Storcz Botond, és Kammerer Zoltán is részt vesz. A futás mellett a KSI vízitelepén az érdeklődök kipróbálhatják a kajak-kenu sportág minden szakágát. Ráadásul akik a sárkányhajó versenyben is részt vesznek, azok a futás mellett a vízreszállásért cserébe is Ötpróba-pontokat gyűjthetnek.

“Az eseményen tényleg sok minden Kolóról, és a kajak-kenuról fog szólni, már nem “csak” egy futóversenyről beszélünk, hanem egy egész napos családi programról. Az emlékfutás évek óta nagyon népszerű, idén 3000 főben kellett limitálnunk az indulók létszámát, hogy ne legyen túlzsúfult a sziget. Bízom benne, hogy idén is jó sokan jönnek a sportágból, az ő futóteljesítményüket közép-, és hosszútávon korcsoportonként külön fogjuk értékelni” – tette hozzá Csabai Edvin.

A versenyre nevezni lehet az alábbi oldalon, vagy tagként a kajak-kenus egyesületeknél lehet.

Ajánlott cikkeink

Kajak-Kenu & Szabadidő
Partnerek & Támogatók