Borulás ellenére is világbajnoki arany!

Magyar szempontból remekül indult az oklahomai maraton világbajnokság: ifjúsági versenyzőink két arany-, két ezüst- és egy bronzérmet gyűjtöttek, míg az U23-asoknál női kajakban egy arany, férfi kenuban egy arany- és egy ezüstérem jutott a mieinknek. A férfi kajakosok versenye magyar idő szerint késő éjjel ér véget.

Az ifjúsági versenyzők szereplése megadta az alaphangot egy újabb sikeres világbajnoksághoz Oklahomában. Női kajakban a győri Takács Tamara megvédte világbajnoki címét, míg az újpestiek fiatalja, Katona Lili bronzérmet szerzett.

„Tamara egy kicsit megvolt zavarodva, az első körben kiszállt futni, pedig akkor még nem is kellett volna, a másodikban pedig beborult, ám tudását és tehetségét jól mutatja, hogy ezek ellenére nyerni tudott a versenyen. És fantasztikus Katona Lili bronzérme is, ő az olaszok Európa-bajnoka mögött lett harmadik – mondta Hüttner Csaba, utánpótlás vezetőedző. – A fiú kenusoknál is két érmet nyertünk, Balla Levente és Dóri Bence Balázs gyakorlatilag már az első futószakasz előtt leszakította a mezőnyt, onnantól váltott vezetéssel versenyeztek, és végül a szegedi ifjúsági világbajnokságon Hajdu Jonatánnal ezüstérmet nyerő Balla Levente lett a győztes. Egyébként sok olyan versenyző van itt Oklahomában, aki Szegeden is szerepelt, a fiú kajakosoknál rengetegen indultak a szegedi ezer egyes döntőjéből. Vidákovich Antal nagyon jól versenyzett ebben az erős mezőnyben, így megérdemelten lett ezüstérmes, Koleszár Matyinak azonban sajnos problémái voltak, de így is be tudott jönni a tizenharmadik helyre.”

Az U23-asok versenyében először a hölgyek, majd a férfi kenusok szálltak vízre (a férfi kajakosok versenye magyar idő szerint éjszaka ér véget), és a nőknél hatalmas verseny alakult ki, egy öttagú boly döntött a dobogós helyekről.

„Nagyon izgalmasan alakult a női verseny, amelynek végén Kiszli Vanda jól lépett el és magabiztosan győzött. Hiába küzdött szintén derekasan a másik magyar induló, Váczai Enikő, neki valahogy ma nem volt szerencséje. Az olasz lány ugyanis több futószakasznál is úgy szállt ki a hajóból, hogy Enikőnek pont rosszul jött ki a helyzet, így ő végül nem tudott felállni a dobogóra  – folytatta az utánpótlás vezetőedző. – A férfi kenusoknál pedig kettős magyar győzelem született, Szabó Kristóf nagyon taktikusan versenyezve nyert Dóczé Ádám előtt. Kristófon érezni lehetett, hogy végig biztos a dolgában, az sem zavarta meg, ha egy-egy futószakasznál Ádám és portugál riválisuk ellépett egy kicsit, mert a vízen mindig le tudta dolgozni a hátrányt. Jól tartalékolt, és az utolsó futószakasz után el tudott lépni Ádámtól. Ki kell emelni, hogy Kiszli Vanda az első maratoni U23-as világbajnoki aranyát szerezte meg Magyarországnak, Kristóf pedig a másodikat, hiszen eddig nem volt ebben a korosztályban világbajnoki győzelmünk.”

Az eredmények az http://results.deltatiming.com oldalon találhatóak meg.

Szombaton már a felnőttek is bekapcsolódnak a világbajnokság küzdelmeibe.

Teljes galéria megtekintése

Ajánlott cikkeink

Kajak-Kenu & Szabadidő
Partnerek & Támogatók