Boros Adrián bronzérmes lett Amszterdamban

Harmadik helyen zárt a hétvégi Amsterdam waterland maratonin Boros Adrián. A tolnaiak világbajnoka második alkalommal állt rajthoz a 24 kilométeres versenyen.

Waterland
Hír

Újabb megmérettetésen van túl Boros Adrián, aki a hétvégén az Amsterdam waterland maratonin rajtolt. A várost átszelő csatornákban zajló viadal igazi kuriózum, éppen ezért rendkívül népszerű a versenyzők körében.

„Jó sokan neveztek az idei versenyre is, ami érthető, hiszen élvezetes a küzdelem, gyönyörű helyen zajlik, az amszterdami szűk csatornákban, ahol nem tudnak nagy csoportok kialakulni” – mesélte Boros Adrián, akinek már a verseny elején sikerült jó pozíciót kiharcolni, a portugál José Ramalhóval és a dél-afrikai Shean Rice-szal közösen haladt az élen.

„A srácok elég nagy tempót diktáltak, amiből nekem is ki kellett vennem a részem. Huszonkét kilométeren keresztül kerestük egymás gyengeségeit, mindenki került szorult helyzetbe, de nem tudtuk egymást leszakítani” – magyarázta a versenyző, akinek az utolsó két kilométer extra nehézségeket adott.

„A végén átfordult a szél, és elég durván felerősödött, teljesen elment az erőm, egy kilométerrel a vége előtt már alig tudtam evezni és a portugál srác se nagyon bírta a dél-afrikai tempóját, aki egyébként az óceánon edződött, így az összes hullámos, szeles részen nagyon jól mozgott a hajóban, így a végén meg is tudta nyerni a versenyt. Ráadásul pályacsúccsal, amit idáig a tízszeres világbajnok Manuel Busto tartott” – mondta Boros Adrián, aki közel kilenc percet javított a tavalyi idején.

„Nagyon jó mérce volt ez a verseny így az év elején. Most már tudom, hogy mire kell jobban figyelnem az edzéseken, mit kell gyakorolnom. Két hét múlva újabb verseny vár rám Bécsben, és az Európa-bajnoki válogató is közeledik, úgy hogy nem ülhetek tétlenül. Egy napot sem hagyok ki, ráadásul igen jó kis csapatban tudok készülni, Szilárdi Katalin tanítványaival, Mészáros Mártonnal és Gere Bálinttal edzek együtt. Könnyebb úgy felkészülni, ha nap, mint nap van kivel versenyezni” – tette hozzá Boros Adrián.

A fagy sem fogott ki a versenyzőkkel a Héraklész felmérőn

A hétvégén lezajlott a Héraklész fizikai erőfelmérő utolsó állomása, Győr és Paks után Tiszaújvárosban is a tavalyinál többen jelentek meg a helyszínen.

Hír

A három felmérőn összesen több mint 1800-an vettek részt, Győrben körülbelül 800, Pakson 600, a hétvégén Tiszaújvárosban pedig több mint 400 sportoló mérte fel, hogy milyen állapotban van a téli alapozási időszak végén akár a tavalyi önmagához, akár a többi versenyzőhöz képest.

„A hétvégén nagyon ködös, hideg, párás volt a reggel, a fagyott futópályára tervezett Cooper-teszt helyett betonon tudtak futni a sportcsarnok körül a versenyzők, de ezt leszámítva minden tökéletesen sikerült. A korábbi éveknél nagyobb létszám volt minden helyszínen, és a paraszakág képviselői is megjelentek a hétvégén” – nyilatkozta a paraválogatott szövetségi kapitánya, Weisz Róbert.

Doma Gergő szakmai igazgató elmondta, hogy a Héraklész fizikai felmérő a Magyar Kajak-Kenu Szövetség egy kiemelt fontosságú eseménye, amely hagyományt hosszú távon kívánják továbbvinni.

„Mindamellett bizonyos gyakorlatokban tervezünk némi finomítást. Nagyobb hangsúlyt fektetünk a sportágspecifikus képességek és készségek mérésére, az ízületi mozgékonyság megőrzésére és a törzsizmok megerősítésére. Ezzel kapcsolatban egy munkaanyag-tervezet már az asztalomon van, amelyeket különböző edzői egyeztetői fórumokon szeretnék végleges formába önteni. Köszönöm az edzőkollégák áldozatos munkáját, és hogy évről évre nagyobb számban és kiváló felkészültséggel érkeznek a Héraklész fizikai felmérőre” – mondta Doma Gergő.

Fotók Facebook-oldalunkon:

Drámai hajrá a Dusin

Továbbra is remekül szerepelnek a magyarok a világ egyik legveszélyesebb kajakversenyén, a Dél-Afrikában zajló Dusi Marathonon.

Hír

A nyitónap után a második napon 43 kilométer várt a mezőnyre. A péntek pedig így indult Dél-Afrikában:

A férfi párosoknál Boros Adrián a dél-afrikai Carl Foscherrel egy hajóban három másik kettőssel szinte együtt ért a célba. Hivatalosan Borosék másodikként végeztek a világ legjobbjainak tartott Hank McGregor, Andy Birkett egység mögött.

A női párosok versenyében a csütörtökihez hasonlóan a harmadikként zárta a napot Kiszli Vanda a dél-afrikai Jenna Warddal a Jordan Peek, Cana Peek és a Bridgitte Hartley, Christie Mackenzie kettős mögött.

A vegyes párosoknál a második helyről várta a napot Czéllai Zsófia és Brandon van der Walt, a magyar, dél-afrikai kettősnek sikerült ledolgoznia valamennyit hátrányából, és továbbra is a második helyen áll.

Rövidesen jelentkezünk a helyszínről is tudósítással.

Boros Adrián még az első nap után nyilatkozott stábunknak:

A szombati zárónapon 36 kilométer vár a mezőnyre.