Boros

Boros Adrián bronzérmes lett Amszterdamban

3655
Harmadik helyen zárt a hétvégi Amsterdam waterland maratonin Boros Adrián. A tolnaiak világbajnoka második alkalommal állt rajthoz a 24 kilométeres versenyen.

Újabb megmérettetésen van túl Boros Adrián, aki a hétvégén az Amsterdam waterland maratonin rajtolt. A várost átszelő csatornákban zajló viadal igazi kuriózum, éppen ezért rendkívül népszerű a versenyzők körében.

„Jó sokan neveztek az idei versenyre is, ami érthető, hiszen élvezetes a küzdelem, gyönyörű helyen zajlik, az amszterdami szűk csatornákban, ahol nem tudnak nagy csoportok kialakulni” – mesélte Boros Adrián, akinek már a verseny elején sikerült jó pozíciót kiharcolni, a portugál José Ramalhóval és a dél-afrikai Shean Rice-szal közösen haladt az élen.

„A srácok elég nagy tempót diktáltak, amiből nekem is ki kellett vennem a részem. Huszonkét kilométeren keresztül kerestük egymás gyengeségeit, mindenki került szorult helyzetbe, de nem tudtuk egymást leszakítani” – magyarázta a versenyző, akinek az utolsó két kilométer extra nehézségeket adott.

„A végén átfordult a szél, és elég durván felerősödött, teljesen elment az erőm, egy kilométerrel a vége előtt már alig tudtam evezni és a portugál srác se nagyon bírta a dél-afrikai tempóját, aki egyébként az óceánon edződött, így az összes hullámos, szeles részen nagyon jól mozgott a hajóban, így a végén meg is tudta nyerni a versenyt. Ráadásul pályacsúccsal, amit idáig a tízszeres világbajnok Manuel Busto tartott” – mondta Boros Adrián, aki közel kilenc percet javított a tavalyi idején.

„Nagyon jó mérce volt ez a verseny így az év elején. Most már tudom, hogy mire kell jobban figyelnem az edzéseken, mit kell gyakorolnom. Két hét múlva újabb verseny vár rám Bécsben, és az Európa-bajnoki válogató is közeledik, úgy hogy nem ülhetek tétlenül. Egy napot sem hagyok ki, ráadásul igen jó kis csapatban tudok készülni, Szilárdi Katalin tanítványaival, Mészáros Mártonnal és Gere Bálinttal edzek együtt. Könnyebb úgy felkészülni, ha nap, mint nap van kivel versenyezni” – tette hozzá Boros Adrián.