Biben Karina, Bakó Olga és Kopasz Bálint is támogatott lett

támogatás

84 fiatal sportolót támogat idén a MOL Új Európa Alapítványa, összesen több mint 30 millió forint értékben. A nagyvállalat alapítványa 2006 óta több mint kétezer sportoló fejlődéshez járult hozzá.

“Idén növeltük a támogatás mértékét, míg tavaly 250 ezer, addig ebben az évben már egyenként átlagosan 360 ezer forinttal támogatjuk a kiválasztott sportolókat” – hangsúlyozta Apáti-Tóth Kata, a MOL Magyarország kommunikációs igazgatója a keddi ünnepélyes eredményhirdetésen.

Mint elhangzott, a programban azokat az ifjú sportolókat támogatják, akik a hazai vagy nemzetközi versenyeken már bizonyították tehetségüket, de továbblépésükhöz anyagi segítségre van szükségük. Elsősorban eszközvásárláshoz vagy utazási költségekhez igényelhettek hozzájárulást a 10-18 éves tehetségek. Összesen közel 600 pályázat érkezett be, a szakmai zsűri által kiválasztott 84 sportoló között ott van a tavaly párosban ifjúsági világbajnoki címet szerző Biben Karina Klaudia és Bakó Olga is, valamint a felnőtt Európa-bajnokságon két hete K-1 1000 méteren ezüstérmet szerző Kopasz Bálint is.

A támogatásról szóló okleveleket Apáti-Tóth Kata, valamint az Új Európa Alapítvány jószolgálati nagykövete, a kétszeres olimpiai bajnok kardvívó, Szilágyi Áron, Lubics Szilvia ultramaraton-futó, és négyszeres abszolút magyar bajnok raliversenyző, Herczig Norbert adták át.

A támogatásban részesülők közül 71-en 18 évnél fiatalabb versenyzők, 13-an pedig 18. életévüket betöltött, eredményes sportpályafutást folytató klasszisok, mint például Kopasz Bálint.

A MOL Új Európa Alapítványa nemcsak a sport, hanem a művészet és a tudomány területén is egyengeti a tehetségek életútját, a Gyermekgyógyító Programban pedig a krónikusan beteg, fogyatékkal élő vagy a lelki egészség szempontjából veszélyeztetett gyerekek gyógyulását, illetve rehabilitációját segítik élmény- és művészetterápiás programokkal.

Ajánlott cikkeink

Kajak-Kenu & Szabadidő
Partnerek & Támogatók