Betonfalak között az olimpiai érmekért

Kiss Ádám szerint a Buenos Aires-i pálya egyszerűen alkalmatlan a versenyzésre, ennek ellenére dobogós helyekért küzdenének a magyar kajak-kenusok pénteken és szombaton a gyorsasági szakágban az ifjúsági olimpián.

Rendessy Eszter, Kiss Ádám, Pálla Balázs és Gönczöl Laura sem volt még ilyen távol Magyarországtól, de viszonylag gyorsan sikerült mindannyiuknak akklimatizálódni Argentínában.

–  Mennyire ment könnyen az átállás?
Rendessy Eszter: – Engem egyáltalán nem zavart meg az átállás, szerencsére végig jól viseltem.
Gönczöl Laura: – Én sem éreztem volna, hogy nehéz lenne átállni, amióta itt vagyunk, azóta jól érzem magam.
Kiss Ádám: – Az első három nap fokozatosan nehezedtek az edzések, én a negyedi napon voltam a legfáradtabb, akkor át is álltam, és azóta jól vagyok.
Pálla Balázs: – Az elején nehéz volt, de utána egyre jobban mentek az edzések.

– Milyen a versenyhelyszín?
Rendessy Eszter: – Két betonfal között kell evezni, és ez eléggé megnehezíti a dolgunkat, viszont az argentinok szerintem nagyon kedvesek.
Gönczöl Laura: – A pályával az a baj, hogy egyszerre nagyon sokan eveznek, és ezért nem igazán tud megnyugodni a víz, de ez versenyre talán jobb lesz.
Kiss Ádám: – Nem jó, mert betonfalak között evezünk, és azok visszaverik a hullámokat, így szinte soha nincs jó víz. Őszintén szólva,

szerintem ez a pálya versenyzésre alkalmatlan.

Az öltöző elég messze van a víztől, emiatt már kétszer meg is fáztam.
Pálla Balázs: – Egyetértek az előttem szólókkal, nem igazán jó a pálya a két betonfal miatt.

– Milyen eredménnyel lennél elégedett gyorsaságiban és szlalomban?
Rendessy Eszter: – Gyorsaságiban a víz minősége miatt szeretném, ha nem billegnék. Szlalomban pedig egy hibátlan pályát szeretnék, majd meglátjuk, ez mire lesz elég.
Gönczöl Laura: – Gyorsaságiban egy dobogós hellyel már nagyon elégedett lennék. Szlalomban pedig csak minél jobban szeretném teljesíteni a pályát.
Kiss Ádám: – Gyorsaságiban egy dobogós helyezéssel, mondjuk a legfelsővel. Szlalomban pedig nincsenek elvárásaim magam felé, minél jobban meg szeretném csinálni a pályát.
Pálla Balázs: – Mindkettőben egy top ötnek nagyon örülnék.

A verseny helyszíne finoman fogalmazva sem ideális

– Mi az eddigi legjobb élményed, mióta Buenos Airesben vagy?
Rendessy Eszter: – Amikor szurkolhattunk a többi magyarnak, mert nagyon jó hangulat volt, és remekül éreztük magunkat.
Gönczöl Laura: – Nincs legjobb élmény, de nagyon sok jó van. Örülök, hogy megismerkedhettünk más sportolókkal, és itt folyamatosan nagyon jó a hangulat.
Kiss Ádám: – A megnyitó tetszett eddig a legjobban.
Pálla Balázs: – Nagyon tetszett, hogy élőben láthattam különböző sportokat, mint például a súlyemelést vagy a vívást.

Pénteken és szombaton rendezik a gyorsasági versenyeket (pénteken a lány kajak és a fiú kenu kezd, majd szombaton a fiú kajak és a lány kenu következik). A szlalom hétfőn és kedden lesz. A versenyek eredményeit ide kattintva lehet nyomon követni, de a Facebook-oldalunkon mi is beszámolunk a magyarok szerepléséről.

Ajánlott cikkeink

Kajak-Kenu & Szabadidő
Partnerek & Támogatók