Beépíteni a fiatalokat

Kis létszámú és fiatal csapat utazik el a hétvégi koppenhágai világkupaversenyre, amelyen elsősorban női vonalon képviselteti magát a magyar válogatott. Felnőtt versenyzőink már a jövő hétvégi első világbajnoki válogatóversenyre fókuszálnak.

Montemor-o-Velho jegyében irány Koppenhága! Hogy pontosítsuk az irányokat: a hétvégi dániai világkupaversenyen egy főként U23-as versenyzőkből álló csapat vesz részt, olyan versenyzők rajtolnak, akik több mint valószínű „szóhoz juthatnak” a júliusi montemor-o-velhói ifjúsági és U23-as világbajnokságon is. Női vonalon például a racicei Európa-bajnokság, valamint a montemor-o-velhói világkupaverseny után egy új négyes mutatkozik be.

„Nem indulunk nagy csapattal, edzőkkel együtt összesen tizennégy fő utazik Koppenhágába – mondta Hüttner Csaba, utánpótlás vezetőedző. – Női vonalon lesz erősebb a csapat, olyan kajakosok vesznek részt a versenyen, akik ugyan még nem állnak készen arra, hogy hazai vonalon felzárkózzanak a legjobbakhoz, ugyanakkor szükség van arra, hogy szép, fokozatosan beépüljenek a felnőttek közé. Ez a koppenhágai viadal is jó lehetőség lesz arra, hogy megméressék magukat egy igazán színvonalas mezőnyben. A kétezer méteres felmérőn és a májusi U23-as rangsorolón is jól szerepelt Bodonyi Dóra, aki véleményem szerint dobogóra esélyes lehet 1000 és 5000 méter egyesben is Koppenhágában. Kipróbálunk egy új női négyest is, kíváncsi vagyok Szilágyi Anett, Simán Fanni, Bodonyi Dóra és Papp Cintia szereplésére, mennyire lesznek ütőképesek ebben a mezőnyben. Két férfi kajakos is utazik a dán viadalra, Koleszár Mátyás és Ceiner Benjamin testvére, Bálint is részt vesz az egyes számokban, bízunk benne, hogy minél nagyobb sikerrel.”

A magyar csapat

Férfiak. 500 m. K-1: Koleszár Mátyás, Ceiner Bálint. 1000 m. K-1: Koleszár Mátyás, Ceiner Bálint. 5000 m. K-1: Koleszár Mátyás, Ceiner Bálint.

Nők. 200 m. K-1: Lucz Noémi, Papp Cintia. K-2: Braun Boróka, Szabó Ágnes; Malcsiner Eszter, Katrinecz Rita. K-4: Szilágyi Anett, Simán Fanni, Katrinecz Rita, Szabó Ágnes

500 m. K-1: Lucz Noémi, Takács Tamara. K-2: Braun Boróka, Szabó Ágnes; Malcsiner Eszter, Katrinecz Rita. K-4: Szilágyi Anett, Simán Fanni, Bodonyi Dóra, Papp Cintia

1000 m. K-1: Bodonyi Dóra, Takács Tamara.

5000 m. K-1: Bodonyi Dóra, Takács Tamara

Ajánlott cikkeink

Kajak-Kenu & Szabadidő
Partnerek & Támogatók