Balogh Anikó, Reisz Benedek és Jani Botond Fair Play elismerést kapott

Elismerés

Átadták a 2016-os Fair Play-díjakat a budapesti Larus étteremben. Sportágunkból nagy megtiszteltetés érte Reisz Benedeket és Jani Botondot, akik küzdenitudásukról tettek tanúbizonyságot, és a Sport szolgálatában diplomát vehette át Balogh Anikó, aki szíve-lelke, motorja a kajak-kenu sportnak, a hagyományőrzés terén példaértékű munkát végez a sportágban.

„Nagy örömmel és elismeréssel tölt el, hogy a Magyar Fair Play Bizottság megalakulásának 50 éves évfordulóját ünnepelhetjük idén. Az első fair play-díjakat 1967-ben adta ki a Magyar Újságíró Szövetség és az Országos Sporthivatal által létrehozott Fair Play Bizottság. Az első díjazott Zsolt István labdarúgó játékvezető, Berendi Pál labdarúgó és Marincsák László ifjúsági atléta volt. Büszkeség számunkra, hogy az elmúlt 50 év során mindig voltak olyan magyar sportolók, sportvezetők, vagy médiaszakemberek, akik tevékenységük során a fair play szellemét hirdették és példaképül szolgáltak a sporttársadalom felé. Ezt a tradíciót őrizzük napjainkban is. Az idei díjazottak, hasonlóan a korábbiakhoz, méltóak e kitüntetésre. Meggyőződésem, hogy fair play nélkül a sport elveszíti alapeszmeiségét. A fair play-jel mindenki nyer!” – írta köszöntőjében dr. Kamuti Jenő, aki két kitüntetést is kiosztott sportágunk számára.

Fair Play cselekedetéért köszönő levelet kapott:

Reisz Benedek, Jani Botond (kajak)

Tavaly nyáron a Gyermek, Kölyök, Serdülő Magyar Bajnokság Kolonics György emlékversenyén az MK-2 U12-es fiúk 2000 m-es futamában történt eset megmutatja, hogy már ilyen fiatalon is mennyire fontos a küzdeni tudás, a közös célok megvalósítása és a tudat, hogy a társamért minden pillanatban felelős vagyok a hajóban.

A versenyen a mezőny a célhoz közeledett, és úgy 3-400 méterrel a futam vége előtt az élmezőnyben haladó Reisz Benedek-Jani Botond újpesti páros hátsó emberének letört az egyik lapáttolla. A párosnak eszébe sem jutott, hogy feladja a versenyt. Törött lapáttal töretlenül próbálta lekövetni a társát Jani Botond, aki így csak minden másodikra tudott húzni. Az utolsó 3-400 métert így tették meg, de a táv végén egy egységet még így is le tudtak finiselni. A rendkívül erős és sűrű mezőnyben végül az előkelő 10. helyen értek célba.

A Sport szolgálatában diplomát vehetett át:

Balogh Anikó kajakos, edző

Balogh Anikó a magyar kajak-kenu sport egyik lelke, motorja. A Magyar Kajak-Kenu Szövetség munkatársaként ma is, immár 77 évesen, aktívan vesz részt a hagyományőrzésben, az értékek ápolásában.

Balogh Anikó eredményes pályafutást tudhat maga mögött, K-4 500 méteren bronzérmes volt az 1961-es poznani Európa-bajnokságon, egyéniben pedig a negyedik helyen zárt. Nyitott személyiségének, szervezőkészségének köszönhetően jelenleg is központi szerepet tölt be a sportágban, lelkesen szervezi a masters korosztály számára az összejöveteleket, megemlékezéseket, gyalog- és vízitúrákra invitálja egykori bajnokainkat és gyűjti a versenyzőkkel kapcsolatos fotókat, írásos anyagokat.

Gratulálunk a díjazottaknak!

Ajánlott cikkeink

Kajak-Kenu & Szabadidő
Partnerek & Támogatók