Balla Virág újabb érme

Balla Virág újabb érmet nyert a duisburgi világkupaverseny zárónapján. A győriek fiatal versenyzője a szombati C-1 500 méteren aratott fölényes győzelme után C-1 200 méteren ezüstérmes lett.

Sikeres hétvégén van túl Balla Virág, a győriek fiatal kenusa. A C-1 500 méter aranyérme után vasárnap a második helyen érkezett a célba C-1 200 méteren, csak a szám világbajnoka, a kanadai Laurence Vincent-Lapointe tudta legyőzni őt, aki kimagaslott a döntő mezőnyéből.

A tavaly váltóban világbajnok Dudás Miklós a K-1 200 méter fináléjában jutott szóhoz úgy, hogy szombaton nem hellyel, hanem a legjobb harmadik idővel kvalifikált a vasárnapi döntőre. Pál Zoltán tanítványa a hetedik helyen zárt az erős mezőnyben. Hetedik lett Vass András és Varga Dávid kettőse is C-2 1000 méteren. A magyar páros remekül kapta el a rajtot, ám a táv második felében fáradni látszottak, csak az ukránok két egységét maguk mögé utasítva érkeztek a célba.

A Dombi Rudolf, Hufnágel Tibor, Kökény Roland, Boros Gergely kvartett sem tudott dobogóra állni, a héten alakult új magyar csapathajó a hatodik helyet szerezte meg a fináléban.

„Balla Virág eredményével abszolút elégedett vagyok, nagyon szépen versenyzett, csak a kanadaiak világbajnokától szenvedett vereséget. Férfi négyesünk szereplésével kapcsolatban előzetesen azt mondtam, a negyedik-hatodik hely megszerzése lehet a realitás számukra. Kedden ültek először össze a fiúk, és ebből a pár edzésből a hatodik hely jó eredménynek mondható. Természetesen kell még fejlődniük, és összességében sem dőlhetünk hátra, mert elég erősnek tűnik a négyes mezőny. A-döntőben szerepelt ma még Vass András és Varga Dávid, elmondásuk szerint első pályás élmény volt számukra a C-2 1000 méter fináléja. Bár az elején jól kezdtek, ötszáz méternél még a negyedik helyen haladtak, a végére elfáradtak a fiúk. Dudás Miklós sincs még természetesen csúcsformában, ahogy ő is elmondta, az elkövetkező időszakban a rajtokra kell nagyobb hangsúlyt fektetnie” – értékelte a vasárnapi eredményeket Storcz Botond felnőtt vezetőedző.

A B-döntőkben három versenyzőnk szerepelt. Khaut Kristóf a második lett C-1 500 méteren, míg Hérics Dávid a hatodik, Douchev-Janics Natasa az ötödik helyet szerezte meg K-1 200 méteren. A férfi K-4 200 méteren induló Dudás, Hérics, Karakas, Orlik kvartett nem jutott be a fináléba.

Teljes galéria megtekintése

Ajánlott cikkeink

Kajak-Kenu & Szabadidő
Partnerek & Támogatók