Az oroszlán barlangjába mennek

Maraton

Eredményes magyar szereplésben reménykedik a maratoni kajak-kenu válogatott szövetségi kapitánya a hétvégén kezdődő pietermaritzburgi világbajnokságon. Weisz Róbert szerint a dél-afrikaiak számára előnyt jelenthet a hazai pálya.

Csay Renátával, a Győr tizennyolcszoros világbajnokával szemben nem állított elvárásokat Weisz Róbert maratoni szövetségi kapitány.

“Arra számítunk, hogy az elmúlt évek eredményességéhez méltóan egyesben és Bara Alexandrával párosban is dobogós helyezést érhet el Reni. Természetesen minél fényesebb éremben reménykedünk” – fogalmazott a szövetségi kapitány.

Kövér Mártontól, a Merkapt világbajnok kenusától is érmekre számít a kapitány, s esetében egy másik érdekességre is felhívta a figyelmet.

„Párja, Dóczé Ádám ezúttal egyesben is megméretteti magát. Marci azonban a szám legnagyobb esélyese. Párosban nem tudták megnyerni az idei Eb-t, de most visszavághatnak” – mondta az InfoRádiónak.

Boros Adrián, a tolnaiak vb-győztes kajakozója több nemzetközi versenyen elindult idén, s a felkészülési időszakban több hónapot Dél-Afrikában töltött.

“Adrián szinte már hazajár oda, a folyónak azon szakaszán is versenyzett a Dusi-maratonon” – fogalmazott.

Boros Adrián és Solti László duója 2015-ben világbajnoki címet ünnepelhetett Győrben, a hazai pálya előnyét most a legnagyobb rivális, Hank McGregorék élvezhetik majd.

„Az oroszlán barlangjában kell versenyezniük. A saját hazájukban, a saját pályájukon kell őket megverni. A párostól idén is dobogós helyezésre számítok, s a verseny ezúttal sem lesz sétagalopp” – jegyezte meg.

Weisz Róbert kiemelte, hogy a B-egységként szereplő Györgyjakab Máté, Kulifai Tamás páros most először szerepel felnőtt maratoni vb-n. Kulifai a gyorsasági szakágból “nyergelt át”, a londoni olimpián a férfi négyes tagjaként volt ezüstérmes.

“Kíváncsi vagyok, milyen teljesítményre lesznek képesek ebben a mezőnyben, akár meglepetést is okozhatnak” – mondta a kapitány, aki kitért azokra a fiatalokra, akik a felnőtt korosztályban is letették már a névjegyüket. Kiszli Vandát hozta fel példaként, aki a tavalyi vb-n ezüstérmet szerzett.

A riválisok tekintetében nagy változás nem lesz, úgy néz ki a mezőny, mint a korábbi években.

“A nagy nevek itt vannak, a hazaiak természetesen a legerősebb összetételben állnak majd rajthoz” – állította a szakvezető.

A maratoni kajak-kenu világbajnokságon előbb az ifjúsági korosztály kezdi meg a szereplését csütörtökön, majd a hétvégén a felnőtteké a főszerep: szombaton egyéniben, vasárnap pedig párosban bizonyíthatnak a világ legjobbjai.

A verseny honlapja: http://wmc2017.co.za/

A magyar csapat összeállítása:

 

Ajánlott cikkeink

Kajak-Kenu & Szabadidő
Partnerek & Támogatók