Az összetartozás szimbóluma a Nagy Hideg-hegy Futás

A hétvégén ismét nagy sikerrel rendezték meg a Nagy Hideg-hegy Futást, mintegy ezer résztvevővel, köztük olimpiai bajnokokkal.

„A váciak már edzésként régóta futnak fel a hegyre, a szövetség szervezésében pedig körülbelül tíz éve rendezzük meg az eseményt – kezdte a Magyar Kajak-Kenu Szövetség részéről Weisz Róbert. – Legalább ezren vettek részt a hétvégi futáson, amely ismét megmutatta a sportágunk erejét,

remek szimbóluma ez az összetartozásnak.

Sok válogatott kajakos és kenus volt itt, maratonisták is, pedig nem kötelező jellegű esemény számukra. A sportágunkon kívüli résztvevőket is várjuk minden évben, és szerencsére sok más sportág képviselője el szokott jönni, de civilek is rendre felfutnak velünk a hegyre. Szülők hozzák a gyerekeiket, az idősebbek pedig csak feltúráznak. Aki felér a csúcsra, az kap egy pohár teát és egy csokit, ezt például most Vaskuti Istvántól, tehát egy olimpiai bajnoktól vehették át a résztvevők.”

De a futók között is volt olimpiai bajnok, hiszen Vajda Attila is felfutott a csúcsra, akárcsak a sportág olyan legendája, mint Kása Ferenc, aki a Nagy Hideg-hegy Futás kitalálójával, Babella Lászlóval évről évre „vérre menő” különharcot vív.

A versenyt egyébként a férfiaknál Bíró Dominik (Göd SE) nyerte, a lányoknál pedig a tavalyi győztes Csonka Eszter (Építők) megvédte címét.

Az MKKSZ a versenyen résztvevő kajak-kenu szakosztályok részére minden évben egy MK-1 kajakot és egy MC-1 kenut ajánl fel. A hajók kisorsolására hagyományosan a rajtnál lévő parkolóban, a versenyt követően kerül sor. A sorsoláson azok az egyesületek vehetnek részt, amelyek legalább öt fővel indultak. Ezúttal az MK1 kajakot a VVSI, az MC1 kenut a Törökbálinti Kenusiskola nyerte.

Ajánlott cikkeink

Kajak-Kenu & Szabadidő
Partnerek & Támogatók