Az év műhelye lett a Graboplast Győr

A Graboplast Győri Vízisport SE kajak-kenusai nyerték Az év műhelye elismerést. A Magyar Olimpiai Bizottság (MOB), a Decathlon és az Utanpotlassport.hu által közösen életre hívott utánpótlás-nevelési díjat a 2015-ben nyújtott teljesítmények alapján szakmai kuratórium ítélte oda két műhelynek, miután idén először külön díjazták az egyéni és a csapatsportágak legjobb szakosztályait.

A díjat a szerda esti gálán már negyedszer adták át, 2012-ben a Vasas vívói, 2013-ban a Kőbánya SC úszói, 2014-ben pedig három sikeres szakosztálya – cselgáncs-, kajak-kenu és öttusa – révén a KSI egyesülete nyerte el. Most fordult elő először, hogy két kategóriában hirdettek győztest, miután külön díjazták az egyéni és a csapatsportágak legjobb szakosztályait. A győri kajak-kenusok mellett, a Vasas Akadémia leány kosarasai kapták meg a két-kétmillió forintos támogatással járó elismerést.

Borkai Zsoltnak, a MOB első emberének szavai szerint ez a díjátadó gála az a rendezvény, ahol biztosan lehet találkozni a jövő olimpiai bajnokaival. Az elnök emlékeztetett arra, hogy a díjazott fiatal sportolók egy olyan generáció tagjai, amely kimagasló finanszírozásban részesül.

A Győri Vízisport SE kajak-kenusai azzal érdemelték ki az elismerést, hogy utánpótláskorú versenyzői a felnőtt, az U23-as és az ifjúsági korosztály világ- és Európa-bajnokságain összesen 11 arany-, 12 ezüst- és 6 bronzérmet szereztek. Az egyesület ifjú sportolói közül a kajakos Homonnai Luca, a kenus Takács Kincső, Lakatos Zsanett és Hérics Dávid nemcsak a korosztályos, hanem a felnőtt világversenyeken is dobogóra állhatott.

„Óriási megtiszteltetés, hogy a mi közösségünk nyerte Az év műhelye elismerést, hiszen tulajdonképpen ezzel bennünket választottak meg a bajnokok bajnokának – mondta Kadler Gusztáv, a Graboplast Győri Vízisport SE szakosztályvezetője arra utalva, hogy ezt a díjat a tavalyi évben hónap műhelye címet nyerő egyesületek nyerhették meg. – Ahogy az egész kajak-kenu sportág, úgy a mi szakosztályunk is rengeteget fejlődött az utóbbi években, de elmondhatom, hogy még mindig az alapítóink által több mint 50 évvel ezelőtt megfogalmazott értékek szerint működik. Sikereink egyik legfontosabb alapja, hogy a nálunk dolgozó edzők nagy része korábban sportolója volt a szakosztálynak, ők pedig a hagyományok továbbadásával egy igazán összetartó közösséget kovácsoltak.”

A győztes szakosztály első embere elmondta, hogy az első hónap műhelye elismerésért járó támogatást sportruházatra költötték, olyan pólókat vásároltak belőle, amelyeket a gyerekek maguk választhattak ki. A most elnyert összeggel is hasonló terveik vannak – tette hozzá Kadler Gusztáv.

fotó: mob.hu

Ajánlott cikkeink

Kajak-Kenu & Szabadidő
Partnerek & Támogatók