Az első bravúr már kipipálva

hibátlanul

A pénteki versenynapon kiemelkedőt alkotott Lucz Dóra és Homonnai Luca, női egyesben mindkét olimpiai távon, minden eddigi futamukat megnyerték. Egyébként is mindkét korosztályban, az összes ötszáz és ezer méteres döntőben lesz magyar induló a minszki ifjúsági és U23-as gyorsasági kajak-kenu világbajnokságon, erre a bravúrra pedig a mieinken kívül egyetlen más ország legjobbjai sem voltak képesek.

A magyar versenyzők döntő többsége futamgyőztes lett pénteken, vagyis az elő- és a középfutamokban is kiválóan szerepeltek versenyzőink, ami mutatja, hogy mennyire erős csapat vesz részt a világbajnokságon.

„Igazán beszédes adat, hogy ma a legrosszabb helyezésünk egy előfutamban elért harmadik pozíció volt, de az ifjúsági férfi K-4-es a középfutamban már nyerni tudott 1000 méteren, így mondhatjuk, hogy a srácok gyorsan javítottak. Azt pedig, hogy mindkét korosztályban minden ötszáz és ezer méteres döntőben ott leszünk, már önmagában is bravúr, ezt például idén egyetlen ország-, sőt tavaly még mi sem tudtuk megcsinálni – mondta Hüttner Csaba, aki külön kiemelte, hogy Lucz Dóra és Homonnai Luca az elő- és középfutamok alapján kiváló formában van. – Ugyan nem olimpiai számban, de hasonló bravúrt hajtott végre az ifjúsági kenusok között Nagy Bianka is, akinek ma csak kétszer kellett vízre szállnia, de 200 és 500 méteren is közvetlenül a döntőbe jutott kenu egyesben. Nagyon tetszett az ifjúsági C-4-es egységünk teljesítménye is 500-on, a srácok szintén előfutam győzelemmel kerültek be közvetlenül a döntőbe” – tette hozzá az utánpótlás vezetőedző.

A világbajnokságon holnap 500 és 1000 méteres döntőket, valamint a legtöbb számban 200 méteres előfutamokat rendeznek.

A futamok eredményei itt követhetők.

Ajánlott cikkeink

Kajak-Kenu & Szabadidő
Partnerek & Támogatók