Az egyesre koncentrál az újjászületett Vad Ninetta

Vad Ninetta elárulta, hogy úgy érezte, már nem szeret kajakozni, ezért váltania kellett, és szerinte nagyon jól döntött, amikor Simon Miklóst választotta edzőjének.

A Vasas ötszörös világbajnok kajakosa 2016 novemberében váltott edzőt, és a Nagy-Britanniából 10 év után hazatért Simon Miklóssal kezdte el a közös munkát, amely gyümölcsözőnek bizonyult, hiszen négyesben világbajnoki címet nyert 2017-ben.

„Pozitívnak és eredményesnek tartom a váltást – kezdte Vad Ninetta az Inforádió Víztükör című adásában.  Nagyon jó döntést hoztam, hiszen

bele voltam fásulva a helyzetembe, kimondhatom, hogy nem szerettem kajakozni,

és kellett Simon Miklós motiváltsága ahhoz, hogy újra azt érezzem: én ezt szeretném csinálni. Mentálisan nagyon sokat segített nekem, és olyan szakmai tudása is van, amely szintén a hasznomra vált, ez kiderült az elmúlt sikeres évben.”

A 29 éves versenyző idén az 500 egyesre koncentrál, ezért a válogatón ebben a számban szeretne minél jobban szerepelni. „Minden évben nagyon nehéz kijutni egy világbajnokságra a hazai mezőnyből. Arra számítok, hogy Dana (Kozák Danuta) és Tami (Csipes Tamara) is nagyon jó formában lesznek, amikor elkezdenek kajakozni. Nagyon kemény versenyszezon elé nézünk. Az egyes az, ami nagyon számít, hiszen egy jó egyes szereplés után lehet magunknak párt találni” – mondta Vad Ninetta, aki tavaly Takács Tamarával ment párosban.

„Tamival még nem beszéltünk a 2018-es évről. A tájékoztató verseny után összeülünk, és megbeszéljük, hogy hogyan tovább. Benne van az, hogy együtt folytatjuk, de természetesen sok szempont van, amit figyelembe kell venni. Nagyon jó páros volt a miénk, a vébé talán a rutintalanságunk miatt nem sikerült úgy, ahogy terveztük, de az összes többi versenyen nagyon jól szerepeltünk” – emlékezet vissza arra, hogy a vb-n 500 párosban csak ötödikek lettek.

Vad Ninetta március 3-án indul Dél-Afrikába egy hónapra. A 29 éves versenyző elmondta, hogy nagyon sokat fejlődött az elmúlt egy évben, ezért reméli, hogy jó állapotban ülhet majd hajóba a melegvízi edzőtáborban. „Elsősorban dolgozni megyünk ki, gyűjteni a kilométereket, de hétvégente lesz egy kis időm pihenni. Egy szafaritúrát biztos, hogy beiktatunk, ezt már megbeszéltük a csapattal” – mondta Vad Ninetta.

Ajánlott cikkeink

Kajak-Kenu & Szabadidő
Partnerek & Támogatók