Az edzők álma Kárász Anna és Vad Ninetta

Simon Miklós irányításával Dél-Afrikában készül Kárász Anna és Vad Ninetta is a következő szezonra. Az Angliából hazatért szakember mesélt a távoli edzőtáborról és a két világbajnok kajakos formájáról.

Stábunknak a dél-afrikai edzőtáborban Simon Miklós elmondta, hogy a klasszikus vízi alapozás zajlik ezekben a hetekben, hónapokban.

„Nagyon kemény alapozó munkát végzünk, a kilométergyűjtés mellett fokozatosan emeljük az intenzitást. A lányok még egy kicsit előrébb is tartanak, mint ahogy vártam tőlük. Néha engem is meglepnek, annyira jól és gyorsan reagálnak az edzéseken” – nyilatkozta Simon Miklós.


A Roodeplaat Dam-i edzőtábor helyszínéről, amelyről Hüttner Csaba szövetségi kapitány hosszabban is beszámolt, Simon elmondta, hogy jobbat nem is találhattak volna.

„Európában most meglehetősen hideg van, de az elmúlt évek tapasztalatai is azt mutatják, hogy március környékén azért még nincs ott jó idő. Itt viszont a versenyzők a technikára tudnak összpontosítani, mivel komfortosan érzik magukat a hajóban azzal, hogy nem kell a hideggel foglalkozniuk. Hogy milyen Ninettával és Annával dolgozni? Nagyon élvezem, mindkét lány rendkívül elszánt és profi, az edzők álma.”

Simon Miklós videónyilatkozata Dél-Afrikából:

Ajánlott cikkeink

Kajak-Kenu & Szabadidő
Partnerek & Támogatók