Átigazolási körkép

Az ősz hozott némi mozgást a kajak-kenus berkekben, több versenyző is klubot váltott. Példának okáért hétfőn írta alá szerződését az UTE-nál az ifjúsági olimpiai és felnőtt világbajnok Tótka Sándor, aki a jövőben Pál Zoltán irányításával az angyalföldiek csoportjában készül.

Nem múlt el ez az ősz sem átigazolások nélkül. Több versenyző is új egyesületet választott magának, a téli alapozó időszakot már más klubok színeiben, esetleg új csoportokban kezdik el az érintettek. A felnőtt mezőnyben történt egy-két jelentősebb változás, férfi kajakban két világbajnok is egyesületet váltott: Hüvös Viktor tanítványa, Nádas Bence az UTE helyett az EDF Démász-Szegedben folytatja pályafutását, míg a gyomaendrődi Tótka Sándor a lila-fehéreknél folytatja a felkészülését, éppen hétfőn írta alá új szerződését a Megyeri úton.

„Már a nyár folyamán megfogalmazódott bennem a váltás gondolata, szakmailag ugyanis szükségesnek tartom, hogy Dudás Miklóssal együtt, Pál Zoltán csoportjában tudjak készülni. Utóbbi szakmailag és emberileg is nagyon meggyőző számomra, csak hasznomra válhat a közös munka. Emellett fontosnak tartom, hogy Újpesten új otthonra találtam, nagyon korrekt ajánlatot kaptam tőlük, mindenben támogatnak, örülök neki, hogy én is egy ilyen patinás klub tagja lehetek” – mondta Tótka Sándor.

Az ősszel megnőtt a Budapesti Honvéd létszáma is, Kiss István férfi kajakos csoportja 14 főre duzzadt. Dombvári Bencéékhez csatlakoztak a váci Noé testvérek, azaz Bálint és Milán, de a Honvédban folytatja pályafutását a szegedi ifjúsági és U23-as világbajnokságon is szereplő Gergely Olivér és Koleszár Mátyás is.

„Korábban is becsatlakoztak már az edzéseinkbe a Noé testvérek, vagyis nem újdonság számukra, amit mi csinálunk, és azt kell mondjam, az igazi váci iskolát tükröző, rendkívül példaértékű a fiúk hozzáállása az edzésekhez. A mostani megnövekedett létszámmal több lehetőségünk lesz a csapatépítésre akár a felnőtt, akár az U23-as mezőny tekintetében” – mondta Kiss István az új csapatról.

Női vonalon is történtek változások, amelyek elsősorban az utánpótlás korosztályt érintik.

„A Hagymási testvérek a MAFC-ból a Budapesti Honvédba, Tóth László csoportjába érkeztek. Homonnai Luca Győrből Gyomaendrődre igazolt, míg Szilágyi Anett és Simán Fanni a KSI-ben, Mórocz Istvánnál folytatja pályafutását” – mondta Hüttner Csaba utánpótlás vezetőedző, aki arról is beszámolt, hogy a MAFC-ból Makrai Csaba edzővel együtt hárman (Sólyom Dóra, Luczó Bence és Freisták Péter) is az MTK-ba igazoltak.

Ajánlott cikkeink

Kajak-Kenu & Szabadidő
Partnerek & Támogatók