Átadták a bajai csónakházat

Baján ünnepélyes keretek között átadták a Bajai Vízisport Club új csónakházát. A Magyar Kajak-Kenu Szövetség sportágfejlesztési támogatásából négy konténerépülettel gazdagodott a klub, amely a jövőben a GINOP-pályázati forrásoknak köszönhetően tovább szépül és fontos vízitúra megállóhely is lesz.

Fejlesztés
Hír

„Hogy mit jelentenek számunkra ezek az épületek? Az életünket – mondja Hoffmann Mónika, az egyesület vezetője. – Eddig az önkormányzattól kapott kis faházakban voltunk, de az új otthonunknak köszönhetően megvalósulhat a működésünk, virágozhat az egyesületünk.”

A négy konténerházban egy iroda, egy férfi és egy női öltöző lett kialakítva, köztük pedig egy közösségi tér található, amelyben a versenyzők összejöhetnek, közös programokat szervezhetnek. Az MKKSZ a 2016-os keretből 15 millió forintos támogatást nyújtott a vízitelepnek, amely idén hajótárolóval bővül, a vízitúra megállóhelyek fejlesztésére elnyert GINOP-pályázati pénzből pedig további fejlesztéseket tudnak megvalósítani.

„Fontos bázist tudtunk közös erővel kialakítani. Hangsúlyozom a közös erőt, hiszen a szövetségi támogatás mellett a klub önerőből, összefogással végzett területrendezést, füvesítést, a szülők és a gyerekek közösen alakították ki környezetüket, amelyet nagyra értékelünk – mondta Schmidt Gábor, a Magyar Kajak-Kenu Szövetség elnöke, aki hozzátette: a helyszín fontos vízitúra megállóhely is lesz, sportolási lehetőséget biztosítva a túrázóknak, a bajaiaknak és az agglomerációban élőknek.

A klub egyik kiemelkedő bázisa a 2020-as tokiói olimpiára felkerülő női kenus szakágnak, érezhetően folyamatos a fejlődés, magas szintű a szakmai munka, amelyhez az elkövetkező napokban Vaskuti István, Moszkva olimpiai bajnok kenusa is segítséget nyújt.

„Mivel mi nem voltunk kenusok, így a szakmai alapokat önerőből sajátítottuk el. Vaskuti István tapasztalata, meglátásai nagyon hasznosak számunkra, nagy mértékben segíti a munkánkat” – tette hozzá Hoffmann Mónika.

Az ünnepélyes avatón Schmidt Gábor mellett jelen volt Dancsa Bálint, az önkormányzat kulturális és sporttanácsnoka, valamint Boros Gergely, a régió szakmai koordinátora is.

A rossz idő sosem akadály

Annak ellenére, hogy éjszaka az ország jelentős részén esett az eső, több mint ezer indulója volt a szombati Nagy Hideg-hegyi futásnak, amelyen a sportágból a férfiaknál Petró Erik, a hölgyeknél Csonka Eszter Lili volt a leggyorsabb.

Hír

Nem éppen kellemes futóidő, az éjszakai esőzés miatt csúszós terep várta az idei Nagy Hideg-hegyi futás indulóit. A hagyományos őszi csapatépítő eseményre az ország minden pontjáról érkeztek a kajakosok és a kenusok, Nagykanizsáról, Győrből, Diósgyőrből, Szegedről futottak be a buszok, a VVSI példának okáért 59 fővel nevezett a versenyre. Amelyet a férfiaknál Petró Erik, a hölgyeknél Csonka Eszter Lili nyerte meg, de ott volt a mezőnyben többek között a börzsönyi futás atyja, Babella Laci bácsi, Szegedről Kása Ferenc, azaz Kacsa bácsi, valamint a háromszoros olimpiai bajnok kajakos, Kammerer Zoltán és a sportág egyik nagy ígérete, Kopasz Bálint is.

“Szerencsére sérülés nélkül megúsztuk a napot, pedig az eső miatt rendesen csúszott a fű. A verseny végeztével a hagyományoknak megfelelően kisorsoltuk az egyesületek között a hajókat, a kajakot a Budapesti Honvéd, a kenut a VVSI kapta” – mondta Weisz Róbert, a futás főszervezője.

 

 

Tokióban elindították az olimpiai visszaszámláló-órát

Leleplezték azt a három méter magas órát Tokióban, amely a 2020-as nyári olimpiáig hátralévő időt mutatja.

Hír

Az ünnepélyes ceremóniára a japán főváros Ginza nevű bevásárló negyedében került sor 981 nappal a játékok megnyitója előtt.

Az 1,2 tonnás óra a japán zászlóra emlékeztet: az ezüstlábakon álló szerkezet kör alakú és piros csakúgy, mint a nemzeti lobogóban található felkelő nap motívum.

Forrás: MOB