Aranyak Új-Zélandról

Már három aranyéremnél jár a kajakos Szádovszki Zsolt az új-zélandi masters Világjátékokon. A surfski verseny után rajthoz állt a gyorsasági kategóriában is, ahol a 40-es korosztályban megnyerte a K-1 1000 métert, valamint a K-4 1000 méter open számban is első lett.

Hosszú évek óta Hawaiin él és dolgozik Szádovszki Zsolt, aki magyar színekben állt rajthoz az Aucklandben zajló World Masters Games versenyen. Az 1998-as szegedi világbajnokságon két világbajnoki ezüstérmet szerző kajakos fölényesen nyert meg a surfski versenyt, valamint a K-1 1000 méteres számot is a korosztályában.

„Az elmúlt tíz évben majdnem minden nap a vízen voltam és kajakoztam Hawaiin, ami sokat tanított nekem a surfski sajátosságairól, erről a szakágról. Éppen ezért nem volt nehéz megnyernem a 15 kilométeres versenyt. Kicsit hiányzott, hogy nem volt sok hullám, de akadtak kisebbek, amelyeket ki lehetett használni a versenyen. A taktikám az volt, hogy minél kevesebb energiát veszítsek, mert másnap kezdődtek a gyorsasági versenyek” – nyilatkozta honlapunknak Szádovszki Zsolt, aki 1000 egyesben is begyűjtötte az aranyérmet. Ebben a számban két bolgár versenyzőt utasított maga mögé. Az este újabb sikert hozott számára, hiszen K-4 1000 méteres Open számban az Egyesült Államok csapatával társulva ismét a dobogó legfelső fokára állhatott fel.

Ajánlott cikkeink

Kajak-Kenu & Szabadidő
Partnerek & Támogatók