Áder János: Fantasztikus napok, fantasztikus diadal

Együtt ebédelt Áder János köztársasági elnök a három arany-, két ezüst- és egy bronzérmet gyűjtő kajak-kenu válogatott tagjaival. Köszöntőjében fantasztikus diadalnak nevezte a 13 magyar versenyző londoni szereplését. Baráth Etele világrengető teljesítményről beszél.

Áder János köztársasági elnök felesége, Csák János nagykövet és Borkai Zsolt MOB elnök társaságában látogatta meg a magyar kajak-kenu válogatott tagjait.
A köztársasági elnök rövid beszédében a magyar szurkolók és saját maga nevében is megköszönte azt a rengeteg élményt, amit a kajak-kenu válogatott tagjai az elmúlt napokban nyújtottak.

%REKLAM%

„Fantasztikus napokat éltünk át, fantasztikus diadalt arattak. Sok ország örülne, ha az egész olimpián annyi érmet nyerne, mint a magyar kajak-kenusok. Ez a magyar küldöttség legsikeresebb csapata, legyenek büszkék a sikereikre!” – mondta a kajak-kenu válogatott tagjainak Áder János.
A köztársasági elnök arra is felhívta a figyelmet, hogy két versenyző kivételével mindenki éremmel a nyakában mehet haza, ami egyetlen más sportág képviselőinek sem sikerült.
„Őszinte szívből gratulálok és további sok sikert kívánok a következő évek világversenyein” – zárta köszöntőjét Áder János.

Baráth Etele, a Magyar Kajak-Kenu Szövetség elnöke szerint hosszú időre, akár évekre is szükség lesz ahhoz, hogy feldolgozza a londoni élményeket.
„Világrengető, amit a kajak-kenu válogatott produkált. A magyar küldöttség legjobb eredményét értük el, és az ősi rivális Németországot is megelőztük. A sikeres szereplés egyik titka az lehet, hogy tökéletes volt az összhang a csapattagok között, ráadásul a fiatalok és az idősebbek nagyon jól kiegészítették egymást. Gyűjtöttünk hat érmet, új kajakkirálynő született, nyertünk olyan számban, amelyikben még soha, és olyanban is megszereztük az aranyat, amelyikben erre 20 éve nem volt példa. Hatalmas köszönet jár a versenyzőknek és a csapat segítőinek is” – mondta láthatóan elérzékenyülve Baráth Etele.

Ajánlott cikkeink

Kajak-Kenu & Szabadidő
Partnerek & Támogatók