A Világkupára hangolnak a plakátok “szuperhősnői”

Csütörtökön délelőtt ismét egy hajóban lapátolt a világbajnoki címvédő női négyes. Kozák Danuta, Kovács Katalin, Janics Natasa és Benedek Dalma a szegedi MOL Világkupa jegyében Ráckevén tréningezett együtt.

Női K-4

„Mintha csak most szálltak volna ki a dartmouth-i stégen… – értékelte a délelőtti tréninget Csipes Ferenc, a négyes egyik edzője. – Jó volt az összhang a hajóban, látványra olyan volt minden, mint a tavalyi világbajnokságon.”

Az idei első közös négyes edzésen több mint másfél órát lapátoltak együtt a lányok, a programban rávezető résztávozások szerepeltek, úgy közel 15 kilométert teljesítettek a délelőtt során.

Szállítók Újratöltve OP

„Véleményem szerint a Világkupa előtt még egy négyes edzést meg kellene ejteni, ennyi felkészülés szükségszerű a csapathajónak – folytatta az edző, aki mellett a parton jelen volt Janics Natasa edzője, Kovács László is.

És hogy a Világkupa után mi lesz a sorsa ennek az egységnek?

%REKLAM%

„A lányoknak is hangsúlyozom, hogy az új év nem tavasszal, hanem a júniusi válogatóval kezdődik – mondta Csipes. – Az én célom, hogy egyesben tökéletesen felkészítsem a csoportom tagjait, és a válogató versenyeken minél előrébb végezzenek a versenyzőim. A többit ennek függvényében meglátjuk. Lehet, hogy ez a négyes úgymond egy kifutó hajó lesz, de az is előfordulhat, hogy éppen befutó. Korai lenne erről bármit is nyilatkozni. Most az a lényeg, hogy a Világkupára összeálljon minden.”

Ajánlott cikkeink

Kajak-Kenu & Szabadidő
Partnerek & Támogatók