A Szépség szigete – kajakkal felfedezve

A Franciaországhoz tartozó Korzika szigete nem csak egy Földközi-tengerrel határolt földdarab - konok, függetlenségükért évszázadok óta elszántan küzdő lakói, egyedi kultúrája, vadregényes tájai miatt ez a sziget egy külön világ, saját szabályokkal.

Korzikát a “Szépség szigete” állandó eposzi jelzővel illetik – az elnevezés nem véletlen. A hóval borított magas hegygerinceket, vihar tépte fenyveseket ugyanúgy megtaláljuk itt, mint az ódon kisvárosokat vagy a sziklás öblökben megbújó homokos partokat. A sziget hagyományosan az aktív turizmus paradicsoma, de nem csak a túrázok találnak itt kiváló lehetőségeket – érdemes a víz felől is megcsodálni Korzikát.

Ha tengeri kajakkal indulunk a tagolt partvonal máshonnan megközelíthetetlen részeinek felfedezésére, emlékezetes élményeket szerezhetünk. A titkos öblök felett az egykor a szigetet védő genovai őrtornyok emelkednek, a víz kristálytiszta és október derekán még gyakran 19 fokos. A kajakokkal bejárhatjuk a legszebb részeket, kiköthetünk az eredeti állapotukat megőrzött fövenyeken, ahol teljes nyugalomban élvezhetjük a természet szépségét. Ezek olyan élmények, amelyekkel az átlagos turista soha nem találkozik, ezekért érdemes letérni a kitaposott útról és vállalni azt a fizikai igénybevételt, amit a napi távok leevezése jelent.

Ha a tömegturizmustól nem háborgatott, valódi pihenés a célunk, válasszuk a tömény szépség szigetét – a lenyűgöző Korzikát!

fotók: Radics Ákos

Ajánlott cikkeink

Kajak-Kenu & Szabadidő
Partnerek & Támogatók