A négyest is megcélozza Kopasz Bálint

Kopasz Bálint két hetet tölthetett Japánban, majd itthon folytatta a felkészülést. Az Európa-bajnoki ezüstérmes kajakozó 400, 500 és 1000 egyesben is szeretne indulni az idén, de az 500 négyest és az 1000 párost is megcélozhatja.

A Magyar Kajak-Kenu Szövetség jóvoltából 14 napot tölthetett kint több társával Kopasz Bálint Japánban, ebből 11 napot edzettek is.

„Naponta kétszer 16 kilométereket eveztem – kezdte a 21 éves versenyző az InfoRádió Víztükör című adásában. – Kellemes időben, 24 fokban edzettünk, ráadásul nagyon jó pályán evezhettünk, elvégeztem a kiegészítő edzéseket is, amiket szoktam, így hasznos volt a kint töltött idő. Tetszett az emberek kedvessége is, de a japán ételek nem jöttek be. Mióta hazajöttünk, az algyői Tiszán készülök.”

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Some culture out of Japan #japan #sakaide #kagawa #

Bálint Kopasz (@balintkopasz) által megosztott bejegyzés,

Kopasz Bálint nagyon örül annak, hogy nem köszöntött még be a tél, és komoly edzésmunkát tud itthon is végezni. „Az izmoknak kell a minimum 20 fok, lehet hosszúakat és nagy iramot is menni, nehezebb lenne kajakozni, ha hűvösebb lenne az idő. Amikor beköszönt majd a hideg, akkor négy-ötre emeljük a kondiedzések számát, 10-12 kilométereket fogunk futni, emellett lesznek úszóedzések is. Ergométerünk is van, azt heti egyszer fogom használni, hogy ne essek ki a technikából.”

Edzőtáborokat is tervez, itthon és külföldön is. „Mátraházára járunk pár éve, ahol sok hegyi futás szerepel a programban, ezt nagyon élvezem, mert

a hegyek közelségét egyébként is nagyon szeretem.

Várhatóan decemberben kétszer egy hétre megyek majd a Mátrába, ahol csatlakozom az újpestiekhez, velük fogok futni, a kondiedzést pedig edzőm, édesanyám felügyelete alatt fogom végezni.”

Tavaly először vonult Kopasz Bálint Ausztriába egy sífutó edzőtáborba, várhatóan januárban vagy februárban ismét beiktatja ezt az edzésnaptárba.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Bálint Kopasz (@balintkopasz) által megosztott bejegyzés,

A fiatal versenyző ugyanazt az edzőtervet próbálja tartani, mint tavaly, amellyel fokozatosan szedi fel az izomtömeget. „Ez hatékony lehet rövid távon, 400-on és 500-on is, de az állóképességemet is szeretnénk megtartani, ami 1000 méteren lesz fontos. Szeretnék bekerülni egy erős 500 négyesbe is, ezért indulok el a rövidebb távokon is” – mondta a 21 éves versenyző, aki az 1000 párost sem veti el, ha talál egy megfelelő párt.

Ajánlott cikkeink

Kajak-Kenu & Szabadidő
Partnerek & Támogatók