A legek hétvégéje volt Sukorón

Nagydíj - szivárvánnyal

Egy csodás hétvége számokban! 2200 versenyző, 127 csapat, 46 futam, 915 érem, 18 váltás, 4 váltórúd, 2 viharjelzés, 3 szivárvány, egy hajótörés és egy vándorkupa. Erről is szólt a sukorói sárkányhajó Magyar Nagydíj.

Néhány nappal ezelőtt még a moszkvai világbajnokság eseményeiről, magyar győzelmekről és érmekről számoltunk be. Sárkányhajósaink számára alig telt el egy kis szusszanásnyi idő, a hétvégén már Sukorón az évadzáró Magyar Nagydíjon ragadtak lapátot. Az év közben 3 sárkányhajós sorozat fut egyszerre, a Sulisárkány program, a Roadshow és a profinak szóló bajnoki sorozat, a három szál pedig Sukorón fut össze, a Nagydíj igazi ünnepét jelenti ennek a szakágnak.

A Sulisárkány sorozatot idén 14 helyszínen rendezte meg a szövetség, a program országszerte vízre viszi az általános iskolásokat, valamint a középiskolák diákjait. A Roadshow, amely cégek és települések számára nyújt megmérettetési lehetőséget, hét helyszínen került megrendezésre. A profik pedig itt búcsúztak el a szezontól, 200 méteren, tízes hajókban 4000 méteres távon (ami idén 5000 méterre sikerült), valamint váltóban.

Színes kavalkádot láthattunk tehát ismét Sukorón, 2200 versenyző szállt vízre, 127 csapat mérkőzött meg egymással, egyre másra követték egymást a futamok, amelyeket – szombaton ez is megesett – halasztani is kellett.

„A hirtelen jött vihar miatt háromszor is halasztanunk kellett a versenyt, ám amilyen hirtelen jött, olyan hamar távozott is a rossz idő, így ezek után napsütésben, szivárvány alatt folytatódhatott a verseny” – mondta Patyi Melinda, a szabadidős szakág koordinátora.

És akkor nézzük meg részleteiben is a különböző sorozatokat.

A Sulisárkányok között 24 csapat állt rajthoz, Vásárosnaménytól Nagykanizsáig mindenhonnan szép számmal jöttek el a gyerekek.

Végeredmény. 5-6 osztály: 1. Dunakeszi Széchenyi Sárkányok, 2. Sárkányvár, 3. Sellők és Titánok. 7-8 osztály: 1. RMG Dunakeszi Radnóti, 2. Dunai Kalózok, 3. Kiwi Kolonia. Középiskola: 1. Keri Junior, 2. Bármi Áron, 3. Rákóczisok

A Cégek és Települések versenyében 21 csapat küzdött meg a dobogóért, és annak ellenére, hogy olyan csapatokról van szó, amelyek idén találkoztak először sárkányhajóval, szoros csaták bontakoztak ki és jó időeredmények születtek.

Végeredmény: 1. SZESE Dragonkillers, 2. Vadlibák, 3. Óvári sárkányok

A Profik ezúttal 10-es hajókban álltak rajthoz szenior és masters kategóriában, vasárnap pedig látványos futamokat hozott a váltó- és a 4000 méteres nádsziget-kerülő verseny.

„A váltóban idén annyit változtattunk, hogy  a 10-es és a 20-as hajók is mix hajók voltak, a célból indult a 10-es hajó és 200 m megtétele után a kormányos adta át a 20-as hajó kormányosának a kb 1,5 m váltó-rudat. Nagyon szép, látványos váltásokat láthattunk, a csapatok a végén már repülő rajtból indultak, a versenyzők és a közönség is nagyon élvezte ezt a számot” – folytatta Patyi Melinda.

A váltó idén létesített Vándorkupát az ESMTK Kolónia viheti haza, második helyen az A-Híd, a harmadikon a GYVSE-Lapátolók zárt. Vasárnap délután a 4000 m-es futamokat bonyolították le a szervezők.

Végeredmény. Szeniorok. 200 m. Férfi: 1. GYVSE, 2. ESMTK Kolónia, 3. Balatoni KKEV SE. Női: 1. GYVSE és Sárkányjárat Nagykanizsa, 3. Lapátolók. 4000 m. Férfi: 1. Dragon Aqua SE, 2. ESMTK Kolónia, 3. Dunai Sárkányok Vác. Női: 1. Dunai Sárkányok Vác, 2. Dragon Aqua SE, 3. ESMT Kolónia. Mix: 1. Römi KKSK, 2. Balatoni KKEV SE, 3. ESMTK Kolónia. Masters. 200 m. Férfi: 1. ESMTK Kolónia, 2. Arrabóna Sárkányhajó Klub, 3. GYVSE. Női: 1. GYVSE, 2. Vaskakas Kimle, 3. A-Híd. Mix: 1. ESMTK Kolónia, 2. GYVSE, 3. Vaskakas Kimle. 4000 m. Férfi: 1. GYVSE. Női: 1. GYVSE, 2. Vaskakas Kimle. Mix: 1. Dunai Sárkányok, 2. Dragon Aqua SE, 3. A-Híd

 

 

Ajánlott cikkeink

Kajak-Kenu & Szabadidő
Partnerek & Támogatók