A kemény munka elvégezve, jöhet a finomhangolás

Tótka Sándor szerint az edzője, Hüvös Viktor remekül menedzselte a 200-ról 500 méteres távra való átállás folyamatát. Mi sem bizonyítja ezt jobban, minthogy 500 méteren a páros mellett a négyes tagjaként is aranyéremmel zárta a plovdivi Európa-bajnokságot a fiatal kajakozó. Az Újpest világbajnok kajakozója bizakodóan tekint a jövő heti, racicei világbajnokságra.

“Októbertől már az állóképesség megszerzése volt a cél, de ez nem mehetett a gyorsaság kárára. A válogatókon és az Eb-n jól mentünk, kíváncsian várom, hogy a vb-n előrébb lépünk-e. Tudjuk, hogy a többi ország is erősebb lesz” – mondta az InfoRádió Víztükör című magazinműsorában.

Tótka szerint nemzetközi szinten is egyre többen kezdenek el az 500 méteres távra specializálódni. A versenyző úgy látja, a magyar egység jól reagált.

Az Újpest világbajnok kajakozója szerint nem lesz könnyű dolguk a racicei seregszemlén.

“Nádas Bencével tovább fejlődhetünk, még az Eb-hez képest is. Az ottani szereplésünk jó visszajelzés volt. Jelenleg az 500 négyesben is minden a forgatókönyv szerint alakul, ugyanakkor egyelőre nem tudjuk, hogy ez mire lehet elég a vb-n” – fogalmazott Tótka Sándor.

Az UTE kajakozója hozzátette, a plovdivi Eb után új négyes hajókat is kipróbáltak, de nem váltak be, így a világbajnokságon marad a régi, jól bevált Európa-bajnok hajó.

Ajánlott cikkeink

Kajak-Kenu & Szabadidő
Partnerek & Támogatók