A kedd megint mozgalmas lesz

TESZTVERSENY 2.

Június 2-án, délelőtt női C-1 200 méteren, délután pedig női C-2 500, valamint férfi K-4 500 méteren rendeznek tesztversenyt Szolnokon. A cél továbbra is az, hogy a magyar élmezőny tagjai versenyzési lehetőséghez jussanak, közben Hüttner Csaba szövetségi kapitány a csapathajók lehetséges összeállításait teszteli.

Ezen a héten a férfi párosok szálltak vízre 1000 méteren, június 2-án (kedden) a edzésverseny-sorozat újabb olimpiai számokkal folytatódik. 

“Női kenuban van egy rendkívül ütőképes párosunk – mondta Hüttner Csaba szövetségi kapitány. – Balla Virág, és Devecseriné Takács Kincső évek óta professzionálisan készül a C-2 500 méterre, ők 2019-ben ebben a számban világbajnoki ezüstérmet szereztek, szeretném látni, hogy most hol tartanak a felkészülésben. NC-1 200 méteren viszont tavaly nem jött össze a kvótaszerzés, így a mostani tesztversenyen

azt a kenust keressünk,

aki jövőre sikeres lehet a szegedi pótkvalifikációs viadalon. A férfi K-4-ben pedig a csapathajók lehetséges összeállításait teszteljük, a számban tavaly kvótát szerző versenyzők mellett vízre szállnak majd más izgalmas egységek is.” 

A tavalyi szegedi kvalifikációs világbajnokságon ötödik helyezést-, és négy olimpiai kvótát szerzett a magyar válogatottnak a Tótka Sándor, Nádas Bence, Birkás Balázs, Kuli István összeállítású négyes. Ebből az egységből most kimarad a szegediek többszörös világbajnoka, Birkás Balázs, helyette a betegség után visszatérő Molnár Péter ült vissza a hajóba. 

“Idén tavasszal is többféle összeállításban teszteltük a négyest, az edzőnk, Hüvös Viktor úgy döntött, hogy

most nélkülem próbálja ki

az egységet az edzésversenyen – mondta Birkás Balázs. –   Nem izgatom magam ezen, hiszen a jövő évi válogatók még messze vannak, addig bármi történhet. – A kapitány kérésének megfelelően beültem egy másik négyesbe, Balaska Márkkal, Dombvári Bencével, és Csizmadia Kolossal indulok majd kedden. Ellenfeleink évek óta K-4-ben versenyeznek, a mi hajónkban pedig Balaska Márk és Csizmadia Kolos elsősorban a 200 egyesre készül, Bence pedig az 1000 párosra, ennek ellenére megpróbálunk mindent kihozni ebből a lehetőségből” – mondta a kétszeres világbajnok, aki jelenleg Szegeden készül, és egyesben kifejezetten jó formában érzi magát. 

A versenyen egy harmadik négyes, a tavalyi U23-as világbajnokságon bronzérmet szerző Béke Kornél, Németh Viktor, Koleszár Mátyás, Varga Ádám összeállítású hajó is vízre száll majd.   

Az eseményen minden egység két óra különbséggel, kétszer teljesíti a távot. A női C-1-es futamok délelőtt 10-kor, és délben, a női kenu párosok versenyei 15.10, és 17.10-kor kezdődnek, a férfi 500 négyesek pedig 15.00-kor és 17.00-kor csapnak össze. A futamokat a Magyar Kajak-Kenu Szövetség (MKKSZ) Facebook-oldalán élőben közvetítjük!

Ajánlott cikkeink

Kajak-Kenu & Szabadidő
Partnerek & Támogatók