A kajak párosok harcát hozta a válogató

Véget ért a tolnai kétnapos maraton válogató verseny, amely a világbajnoki indulásról hivatott dönteni.

A második nap, kedden is nagyon változatos futamok voltak, főleg a felnőtteknél a női és a férfi kajak párosok versenye alakult rendkívül izgalmasan. A nőknél a Csay Renáta, Czéllai-Vörös Zsófia és a Mihalik Sára, Kiszli Vanda kettős végig együtt haladt, Csay Renátáék az utolsó futó szakasz után tudtak ellépni, de így is csak három másodperccel nyertek Mihalikék előtt.

A férfiaknál Mészáros Márton és Aranyosi Gábor már 25 másodperc előnnyel is vezetett, végül azonban a Boros Adrián, Solti László duó győzött, és védett párosként szinte biztos a világbajnoki indulása. A férfi kenu ketteseknél Dóczé Ádám és Laczó Dániel esélyeshez méltó módon nyert.

Az utánpótlás keddi eredményei:
Ifi férfi kajak páros: 1. Vékássy Bendegúz, Rédl András, 2. Fejér Ádám, Petró Vince
Ifi női kajak egyes: 1. Csikós Zsóka, 2. Fekete Dorina
Ifi férfi kenu páros: 1. Zupkó Balázs, Fajta Jordán, 2. Hodován Dávid, Kollár Kristóf

Csütörtökön sportbizottsági ülésen a felnőtt vezetőedző Weisz Róbert és az utánpótlás kapitány Makrai Csaba javaslatot tesz a vb-keretre. Vannak többen, akik U23-as korúként eldönthetik, hogy a felnőttek között vagy a saját korosztályukban indulnak, ezért még akadnak kérdőjelek a csapatban. A javaslatot az elnökségnek is el kell fogadnia, ezután válik véglegessé a portugáliai világbajnokságra utazó keret.

A két nap eredményeit ide kattintva böngészheti.

Ajánlott cikkeink

Kajak-Kenu & Szabadidő
Partnerek & Támogatók