A kajak-kenuval bővül a program Győrben

Az Európai Olimpiai Bizottság elnöke arról tájékoztatta a Magyar Olimpiai Bizottságot, hogy a 2017-es győri Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivál programjába bekerülhet a kajak-kenu sportág is. A magyar sportdiplomácia már régóta küzdött azért, hogy az ország legeredményesebb olimpiai sportága is ott lehessen a fesztivál programjában.

A megalakulásának 100. évfordulóját ünneplő Román Olimpiai Bizottság meghívására néhány nappal ezelőtt Bukarestben járt Szabó Bence, a MOB főtitkára és dr. Nagy Zsigmond, a szervezet nemzetközi igazgatója. Az eseményen Patrick Hickey, az Európai Olimpiai Bizottság elnöke arról tájékoztatta a magyar delegációt, hogy a testület bakui kongresszusán várhatóan megváltoztatják az alapszabályt, ami lehetővé teszi az Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivál programjának bővítését.

„A mi szempontunkból ez azért örvendetes, mert a rendező pályázat elnyerése óta küzdöttünk azért, hogy a 2017-es Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivál programjába bekerüljön a kajak-kenu. Tavaly már úgy nézett ki, nem járunk sikerrel, de nem adtuk fel. A mostani információk alapján úgy tűnik, megérte a kitartó erőfeszítés. Patrick Hickey azt is elárulta, hogy várhatóan változik az EYOF elnevezése, kikerül belőle a fesztivál szó – nyilatkozta a mob.hu-nak Szabó Bence, a Magyar Olimpiai Bizottság főtitkára.

Patrick Hickey, aki az Európai Olimpiai Bizottság mellett elnöke az Ír Olimpiai Bizottságnak is, tavaly tavasszal Magyarországon járt, és megtekintette Győrben a három folyó találkozását. A sportdiplomatát lenyűgözték a látottak és kijelentette, hogy nagyon látványos kajak-kenu versenyeket lehetne lebonyolítani a győri EYOF-on.

A kajak-kenu lesz a tizedik sportág az EYOF programjában az atlétika, a cselgáncs, a kerékpár, a kézilabda, a kosárlabda, a röplabda, a tenisz, a torna, és az úszás mellett.

Ajánlott cikkeink

Kajak-Kenu & Szabadidő
Partnerek & Támogatók