A hínár sem volt akadály Aucklandben

World Masters Games

Két aranyat és egy ezüstérmet nyert Szádovszki Zsolt az 500 méteres számok során az aucklandi World Masters Games-en. A Hawaiin élő versenyző így már öt győzelemnél tart a Világjátékokon.

Az 500 méteres versenyek újabb sikereket hoztak Szádovszki Zsolt számára. A Hawaiin élő, az 1998-as szegedi világbajnokságon két ezüstérmet szerző versenyzőnk K-1 500 méteren, az Egyesült Államok színeiben induló Dávid Zoltánnal párosban is nyert, majd K-4 500 méteren az amerikai egységbe (ami Dávid Zoltán és Kőváry Balázs miatt inkább magyar) beülve ezüstérmes lett.

“Dávid Zotya és Balázs is otthon kajakozott, utána Las Vegasba kerültek, ahol egy kis clubot vezetnek – mondta Szádovszki Zsolt. – Hogy az 500 méteres nap milyen volt? Sikeres. A Pupuke tavon rendezték meg, ami egy vulkán. Erős szembeszeles a pálya, ami az öreg csontoknak nem fekszik annyira. Az elmúlt pár hónapot egyébként új technika kidolgozásával töltöttem a csapatom számára. Most magamon kipróbáltam. Működik. Igaz, a pálya olyan volt, mint a Balaton egy jó kis vihar után. Hínáros, minden futamban húzol magad után valamit.”

Szádovszki Zsolt a 200 méteres versenyen is rajthoz áll pénteken, hogy miként készül a sprintszámra?

“Ez az a szám, amire azt mondják: ahogy esik, úgy puffan. Dávid Zotya nagyon fürge kétszáz méteren, azért belehúzok én is és nem hagyom magam.”

Ajánlott cikkeink

Kajak-Kenu & Szabadidő
Partnerek & Támogatók