A fagy sem fogott ki a versenyzőkkel a Héraklész felmérőn

A hétvégén lezajlott a Héraklész fizikai erőfelmérő utolsó állomása, Győr és Paks után Tiszaújvárosban is a tavalyinál többen jelentek meg a helyszínen.

A három felmérőn összesen több mint 1800-an vettek részt, Győrben körülbelül 800, Pakson 600, a hétvégén Tiszaújvárosban pedig több mint 400 sportoló mérte fel, hogy milyen állapotban van a téli alapozási időszak végén akár a tavalyi önmagához, akár a többi versenyzőhöz képest.

„A hétvégén nagyon ködös, hideg, párás volt a reggel, a fagyott futópályára tervezett Cooper-teszt helyett betonon tudtak futni a sportcsarnok körül a versenyzők, de ezt leszámítva minden tökéletesen sikerült. A korábbi éveknél nagyobb létszám volt minden helyszínen, és a paraszakág képviselői is megjelentek a hétvégén” – nyilatkozta a paraválogatott szövetségi kapitánya, Weisz Róbert.

Doma Gergő szakmai igazgató elmondta, hogy a Héraklész fizikai felmérő a Magyar Kajak-Kenu Szövetség egy kiemelt fontosságú eseménye, amely hagyományt hosszú távon kívánják továbbvinni.

„Mindamellett bizonyos gyakorlatokban tervezünk némi finomítást. Nagyobb hangsúlyt fektetünk a sportágspecifikus képességek és készségek mérésére, az ízületi mozgékonyság megőrzésére és a törzsizmok megerősítésére. Ezzel kapcsolatban egy munkaanyag-tervezet már az asztalomon van, amelyeket különböző edzői egyeztetői fórumokon szeretnék végleges formába önteni. Köszönöm az edzőkollégák áldozatos munkáját, és hogy évről évre nagyobb számban és kiváló felkészültséggel érkeznek a Héraklész fizikai felmérőre” – mondta Doma Gergő.

Fotók Facebook-oldalunkon:

Ajánlott cikkeink

Kajak-Kenu & Szabadidő
Partnerek & Támogatók