A dupla arany hab a tortán

Nehéz időszakon van túl Kövér Márton, aki a dél-afrikai világbajnokság előtt másfél héttel még térdproblémákkal küszködött, az Európa-bajnokságon a bordaközi izma is megsérült, akkor és ott még az kétséges volt, hogy egyáltalán elindulhat-e a futamon. És arról még nem is szóltunk, hogy a hajókkal is akadtak problémák.

„A világbajnokság előtt úgy gondoltam, ha dobogóra állhatok, az már felér egy győzelemmel. A verseny azonban mást hozott, olyan helyzetek voltak, amelyeket nekem sikerült a legjobban megoldanom” – mondta a kilencszeres világbajnok kenus, Kövér Márton az InfoRádiónak.

Elmondása szerint még a vb-rajtnál nem volt „ott” fejben, emiatt pedig ideges lett.

“Kellett egy kilométernyi evezés mire felzárkóztam, onnan pedig igyekeztem tapadni az élbolyhoz. A végére a spanyol ellenfelemmel maradtunk versenyben, aztán ő kapott egy “fejlövést”, ahogy a sportban mondani szokták. Az utolsó 7-8 kilométeren már mindenem fájt, de elsőként értem be a célba” – emlékezett vissza a versenyző.

Úgy látja, hogy párosban Dóczé Ádámmal sem sikerült jól a rajtjuk, ráadásul a hajójuk nagyon rosszul fordult, így az aranyérem sorsa ebben a számban a finisben dőlt el. 

Kövér Márton tehát elégedetten, jó érzésekkel zárhatta az idényt.

„Megkönnyebbültem, hogy teljesítettem az évet. Megvannak az eredményeim, így a következő szezonban is csinálhatom tovább. Nekünk ebben a két napban kell maximumot nyújtanunk, hogy az év többi napján normálisan meg tudjunk élni” – mondta, s hozzátette: az idény végeztével két napnál többet nem szokott pihenni. Mindig edz, más sportokat is űz, bár nem akkora intenzitással, mint a felkészülés során.

„Családom van, az időm nagy részét igyekszem velük tölteni. Amíg tehetem, addig a kenuzást is folytatnám” – zárta mondandóját a Merkapt SE bajnoka.

Ajánlott cikkeink

Kajak-Kenu & Szabadidő
Partnerek & Támogatók