A 2016-os gödi kajakos bajnokokat ünnepelték

Évzáró

A hagyományos „bajnokok vacsoráján” köszöntötte 2016 utánpótlásbajnokait és korosztályos válogatottjait a GSE kajakos szakosztálya az alsógödi Széchenyi Csárdában február 2-án. Az eseményen az edzők mellett a hazai szövetség képviselői is részt vettek, köztük olimpiai bajnok sportvezetők.

A vendéglátók nevében Sinkó László köszöntötte a jelenlévőket. A Gödi SE edzője elmondta, hogy a közel 150 egyesületet számláló rangsorban a gödiek a serdülő korosztályig számítva a 9., az ifjúságiakig a 11.-ek; az összesítésben pedig a 21. helyet foglalják el. A szakember az eredményesség mellett a hagyományokat méltatta és köszönetet mondott a szövetség támogatásáért és együttműködéséért. Beszélt arról is, hogy az egyedülálló előképző KajakStart programból igen tehetséges kisgyermekek kerülnek fel a legifjabb kajakosok közé, így biztosítottnak tűnik az utánpótlás.

A néhány hete utánpótlás szövetségi kapitánynak kinevezett barcelonai olimpiai bajnok kajakos Dónusz Éva azt fejtegette, hogy mindig szívesen jön Gödre, ahol meglátása szerint országosan is példaértékű közösség formálódott. A 2016-os Európa-bajnok Lukács István eredményeit kiemelve úgy fogalmazott: reméli, a következő szezonban világbajnokot is ünnepelhet a gödi szakosztály.

A szövetség koordinátora, Kovács Tamás az edzők szakmai munkáját emelte ki. „Ne feledkezzünk meg, a felkészült edzők munkája is elengedhetetlen a sikerekhez”. A versenyzőket Sinkó László mellett Árkosi Gábor és Mizser Diána készíti fel.

 A gödi, háromszoros olimpiai bajnok Kammerer Zoltán a dunakanyari régiót képviseli a hazai szövetség elnökségében. A GSE első magyar bajnok kajakosa elmondta, a gödi vízitelepen otthon érzi magát, és szívesen tesz eleget a szakosztály meghívásának, hiszen innen indult kajakos pályafutása, és mindig kiváló légkör fogadja. „Töretlen a lendülete a csapatnak” – utalt az elmúlt időszak sikereire, eredményeire és a fejlesztésekre.

Az ünnepségen részt vett Nyikos András, a szövetség beruházásokért felelős menedzsere is.

Forrás: http://www.godikajak.hu/

Ajánlott cikkeink

Kajak-Kenu & Szabadidő
Partnerek & Támogatók