7. Prágai Nemzetközi Kajakpóló Torna

Május utolsó előtti hétvégéjén került megrendezésre Prágai Nemzetközi Kajakpóló Torna, melyen, mint minden évben, idén is több csapatunk indult. Ebben az évben, egy osztályban versenyeztek a férfi, női, vegyes és junior csapatok. Összesen 13 csapat indult, többek között az egyik legerősebb lengyel csapat, a Kaniow és több erős német csapat is. Idén hazánkat az alakulófélben lévő férfi válogatott, a közös cseh-magyar női válogatott, valamint idén először önálló csapatként, a Vidra junior csapata képviselte.

A csoportmérkőzések után a férfi válogatott a felsőházban, a női a középsőben, míg a Vidra junior az alsóházban folytathatta a versenyzést.
 
Végül a Vidra fiatal játékosai a Bécs tiszta férficsapatát és a Prága vegyes B csapatát leküzdve végeztek a 11. helyen.
A női válogatott a 8. helyért történő helyosztón csak 4:3 arányban maradt alul a München férficsapata ellen. Értékelésünk szerint a helyezés – egyetlen tisztán női versenyzőkből álló csapatként – reális, de az utolsó meccs nyerhető lett volna.
A férfi válogatott az egész tornán folyamatosan jól teljesített. Végül a döntőben, összeszedett játékkal, csupán egy góllal maradt alul a Kaniow csapata ellen.
 
Az idővel és a hangulattal idén sem volt probléma. A barátságos légkört az esti előadás és a finom cseh sör csak fokozta.
A szezon versenyei jövő héten az egyik legrangosabb versenyen, az essen-i Pünkösdi tornán folytatódnak.
Eredmények:
1.UKS SET Kaniow A(Poland)

2.Hungary mix(Hungary)

3.KKC Berlin(Germany)

4.LUKS Kwisa Leśna(Poland)

5.Prague A(Czech) 

6.Hanau mix(Germany)

7.UKS SET Kaniow Junior(Poland)

8.SG Munich Nurnberg(Germany)

9.CZ-HUN women(Czech/Hungary)

10.Kaniow mix(Poland)

11.Vidra Junior(Hungary)

12.Prague B(Czech)

13.Vienna(Austria)

Ajánlott cikkeink

Kajak-Kenu & Szabadidő
Partnerek & Támogatók