64 évesen is kell a kihívás – két arany a masterseknél!

Sárkányhajó Eb

Péntek délelőtt a 20 üléses 200 méteres versenyekkel folytatódott a szegedi sárkányhajó Európa-bajnokság. A program három magyar aranyat hozott: egyet a klub, kettőt a nemzetek közötti versenyek során.

„Szép volt Szeged! Szép volt Szeged!” – így ünnepelt közösen a Szegedi Sárkányhajó Egyesület, valamint a Hidragén Szeged a 20 üléses senior mix versenyt követően a dobogón. A klub kategóriában előbbiek arany- (már harmadik győzelmüket ünnepelték az Eb-n), utóbbiak bronzérmet nyertek, míg az Old Lake Dragons Tata a masters mix verseny során szerezte meg a harmadik helyet.

A Nemzetek közötti versenyben magyar részről a masters korcsoportban születtek nagy eredmények: a mix és a férfi verseny során is a magyar sárkányhajó érkezett elsőként célba. Utóbbi pedig azt jelentette, hogy kétszer is a dobogó tetején ünnepelhetett csapatával Foltán László, Moszkva kenus olimpiai bajnoka.

„Szeretem ezt a sportágat, mert jó a közösség és még így hatvannégy évesen is örömöt és sikerélményt ad. Ezen az Európa-bajnokságon kilenc számban indulok, és bár öreg róka vagyok, még mindig élvezem ezt a nyüzsgést, a kihívást. Hogy mennyit edzek? Ha nincs szél és van kedvem, sötétedés előtt leviszem a hajót, az életem része maradt a sport szerencsére” – mondta Foltán László.

A senior korcsoportban megint az oroszok arattak, de egy bronzérem jutott a mieinknek is, akik a mix versenyben lettek harmadikok. A napnak még nincs vége, a versenyzők már hangolnak is, hogy a délutáni 2000 méteres versenyekben visszavágjanak az orosz és ukrán egységeknek.

Ajánlott cikkeink

Kajak-Kenu & Szabadidő
Partnerek & Támogatók