35 magyar egység a döntőben 500-on

rekord lehet

Továbbra is hibátlanul szerepel a magyar csapat a hazai rendezésű Olimpiai Reménységek Versenyén, Szegeden. A mieink tavaly összesen 31 aranyérmet szereztek az ORV-n és délelőtti 500 méteres selejtezőkben mutatott teljesítményük alapján úgy tűnik, hogy ez a bravúr most is összejöhet.

Az Olimpiai Reménységek Versenyének zárónapja az 500 méteres számok elő- és középfutamaival vette kezdetét. A vasárnap délelőtti előfutamok során 40 magyar egység szállt vízre, akik ismét teljesítették az alapvető elvárást: a középfutamba vagy – a lehetőséget megragadva – a döntőbe jutást. A finálékba egyenes ágon – csakúgy, mint pénteken és szombaton – 17 magyar hajó lapátolta be magát. Többen közülük egészen meggyőző versenyzést mutattak be.

A négy aranyéremmel rendelkező Szőke Attila a 17 évesek között előbb egyesben, majd Slihoczki Ádámmal párban is magabiztosan nyerte futamát. A Lágymányos fiatal kiválósága összesen 6 aranyérmet szerezhet a hétvége során összesen, ha délután mindkét számot behúzza.

Ugyanebben a számban állhat rajthoz egy másik éremhalmozó Kállai Róbert Gida is, aki eddig két aranyérmet szerzett. Az MTK 17 éves kenusa az előfutamban negyedik lett, a középfutamban viszont javított és másodikként ért célba.

„Nehéz volt mára felpörögnöm – mondta a döntő előtt Kállai Róbert Gida. A négyesek mellett, amelyek hibátlanok voltak, szereztem egy ezer egyes második helyet is. Bántott, hogy ott nem tudtam nyerni. Mára kicsit belefáradtam a versenyzésben, sok izgulásba, de megpróbálom odatenni magam a C-1 500 döntőre.”

A huszonhárom középdöntős magyar egység is alaposan kitett magáért, így délután minden fináléba lesz majd magyar induló. A 17 éves férfi kajak párosok mezőnyében rajtoló szarvasi Grivalszkí Tamás, Konstantinovics Máté duó másodikként jutott tovább a középfutamból, de egyáltalán nem bánták, hogy nem erőnyerőként kvalifikáltak a fináléba.

„Szerintem nem hátrány, hogy mentünk a középfutamban is. Nekem ez az egyetlen számom a hétvégén, jót tesz, ha megszokjuk a körülményeket és begyakoroljuk a pályát. A minimum célunk, hogy bekerüljünk a legjobb hat közé, de nagyon jó lenne a dobogóra állni” – mondta Konstantinovics Máté.

A zárónapon az 500 méteres döntők 15.30-kor kezdődnek a Maty-éren. A verseny minden fontos pillanata követhető az ORV saját honlapján, a szeged2016.com-on.

Ajánlott cikkeink

Kajak-Kenu & Szabadidő
Partnerek & Támogatók