Seres Fanni: Teljes életmódváltással a csúcs felé

Azzal, hogy Újpestre igazolt, teljesen megváltozott az élete Seres Fanninak. A 16 éves kenus tavaly egyesben serdülőben, párosban pedig ifiben is magyar bajnok lett, míg az Olimpiai Reménységek Versenyén négy érmet is nyert.

„Anyukám elvitt egy táborba, ahol kipróbáltam a kenut, és egyből tudtam, hogy én ezt szeretném csinálni. Az elejétől fogva komolyan vettem, de a második szezonomtól fordult igazán komolyra a dolog” – mondta a DigiSport Reggeli Start című adásában Seres Fanni, aki négy éve kenuzik.

Edzője, Varga Attila szerint a fiatal kenus teljes életmódot váltott azzal, hogy Törökbálintról Újpestre ment át, többek között iskolát is kellett váltania.

„Nagyon céltudatos, jó hozzáállású lány,

van olyan, amikor vissza kell fogni őt.

Sokkal többet kaptam tőle ez alatt a fél év alatt, mint amire számítottam, rengeteget fejlődött. Azt gondoltam, hogy beilleszkedik, és az országos bajnokságon odaérhet a dobogóra, de ezt túlteljesítette, hiszen két aranyérmet is nyert. Az Olimpiai Reménységek Versenyén már négy számban is indulhatott, ezekben két-két ezüstöt és bronzot nyert, amely szintén nagy eredmény. Nem gondoltuk, hogy ilyen gyorsan fog fejlődni” – mondta a szakember.

Seres Fanni megerősítette edzője szavait, hogy gyakorlatilag 180 fokos fordulatot vett az élete, mióta Újpestre igazolt. „Sokkal profibb szerettem volna lenni, mint voltam, az iskolában, az edzéseken és saját magammal szemben is, szerencsére ez sikerült. Változtattam a táplálkozásomon, folyamatosan tartom azt, ami elő van írva, az edzéseken sokkal jobban oda tudok koncentrálni, kizárom a külvilágot, és csak a kenuzásra koncentrálok, amikor pedig iskolába megyek, akkor kikapcsolom az agyam, és csak a tanulás létezik. Az iskolában nem szoktam a kenuzásra gondolni,

minden versenyre fel kell készülni fejben is, de én azt az előző este szoktam.”

A fiatal kenus és edzője a rövidtávú terveket illetően elmondta, hogy szeretnék megszorongatni a világ élmezőnyébe tartozó Opavszky Rékát és Gönczöl Laurát, és kijutni egy ifjúsági Európa-, vagy világbajnokságra.

A beszélgetést ide kattintva lehet megnézni.

Ajánlott cikkeink

Kajak-Kenu & Szabadidő
Partnerek & Támogatók